Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σπίρτζης: Δεν έχουμε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αλλά του ΦΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Σπίρτζης: Δεν έχουμε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αλλά του ΦΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ
Για "μεγάλη καραμέλα" των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης που την ακούει πολύ καιρό, έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
"Από τη συμφωνία που έγινε έχουμε αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Δεν είναι λοιπόν αύξηση στα εισιτήρια είναι αύξηση του ΦΠΑ όπως και σε όλα τα προϊόντα που εντάχθηκαν στο 23%" είπε σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ.
"Δώσαμε μια μάχη από το καλοκαίρι προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι συμπολίτες που έχουν πραγματικά μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Τι κάναμε; Κρατήσαμε
σταθερή τη μηνιαία και 3μηνιαία κάρτα που χρησιμοποιούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά. Επίσης, δώσαμε μάχη και διατηρήθηκε η δωρεάν μετακίνηση ανέργων. Θέλετε να το απαξιώνετε. Ακόμη, δώσαμε μάχη αυτοί που δικαιούνται μισό εισιτήριο , να μην ανέβει το μισό εισιτήριο και να μείνει στο 0,60 ευρώ.  Και ένα τελευταίο που θέλετε να το αγνοείτε είναι ότι το εισιτήριο ήταν 1,40 ευρώ. Πήγε στο 1,20 ευρώ με μείωση του χρόνου που ίσχυε το εισιτήριο. Και τότε το ΦΠΑ ήταν στο 13%. Τώρα που πήγε στο 23%  αυξήσαμε το χρόνο που μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν το εισιτήριο, από τα 70 στα 90 λεπτά", τόνισε ο κ. Σπίρτζης.
Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει οργανωμένα την εισιτηριοδιαφυγή, με την καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προληπτικούς ελέγχους στις εισόδους των σταθμών.
"Δεν θέλουμε ούτε να ξεφτιλίζουμε κανέναν, ούτε τεράστια πρόστιμα στους ανέργους να βάζουμε, ούτε κανείς να κυνηγάει κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να κόψει ένα εισιτήριο" ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα