Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για τη λεηλασία των 40 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ

01 Ιανουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Γ.Σ. των μετόχων της ΕΥΔΑΠ για το έκτακτο μέρισμα των 40 εκ. ευρώ

Ραχήλ Μακρή: «Το πλιάτσικο 40 εκατ. ευρώ των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ, από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν θα περάσει»

Στις 23.12.2016 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε  τη διανομή έκτακτου μερίσματος 40.000.000 Ευρώ από τα αποθεματικά της στους ιδιώτες μεγαλομετόχους της, το ΤΑΙΠΕΔ, την τράπεζα Eurobank και ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές, όπως ο περιβόητος Paulson,  αντί αυτά να διατεθούν για την βελτίωση των παροχών της προς το λαό, όπως για:

– Δωρεάν παροχή νερού σε άνεργους και φτωχούς
– Έργα βελτίωσης των Δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης
– Προσλήψεις νέων εργαζόμενων πλήρους και σταθερής εργασίας και με αξιοπρεπείς μισθούς.

Στις 29.03.2013 συζητήθηκε στην Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των
ΑΝΕΛ, μεταξύ των οποίων και η Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής Α’ Αθηνών και σημερινή Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την οποία στηλίτευαν την κυβέρνηση  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που ξεπουλούσαν τα νερά.

Στις 23.12.2016 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διέταξε στρατό ολόκληρο από άνδρες των ΜΑΤ και κλούβες, προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους απεργούς εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και τους αλληλέγγυους στον αγώνα τους να ακυρώσουν την λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.

Αυτοί που  προειδοποιούσαν  τους υπαλληλίσκους της Τρόικας και τους εγχώριους συνεργάτες τους  να μην τολμήσουν να  χαρίσουν το κοινωνικό και δημόσιο αγαθό του νερού σε οποιονδήποτε ημέτερο, έγιναν οι καλύτεροι συνεργάτες τους στο πλιάτσικο του φυσικού πλούτου της, παραβιάζοντας την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε χωρίς αντάλλαγμα από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ και  έκρινε ότι η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, τα οποία επιβάλλουν και κατοχυρώνουν την υγεία των πολιτών, αλλά και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας.
Ως Βουλευτής και μέλος  της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων της Βουλής  με πλήθος Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και δράσεων σε όλη την Ελλάδα, αγωνίστηκα μαζί με τους πολίτες, για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και την προστασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Ως πολίτης συνεχίζω τον αγώνα εφαρμόζοντας την συνταγματική επιταγή που προτάσσει ότι η προάσπιση του Συντάγματος αποτελεί πατριωτικό καθήκον του κάθε Έλληνα πολίτη.
Αύριο Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 9:00 π.μ., στο κτίριο 5, της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν  μικρομέτοχοι, συνδικαλιστές  και εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ,  κατά της διανομής 40.000.000  ευρώ, που παράνομα αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων.
Αύριο θα είμαστε παρόντες στην πρώτη δίκη του 2017, προκειμένου να στηρίξουμε τον αγώνα των μικρομετόχων και εργαζομένων  για την  υπεράσπιση  της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου συμφέροντος.

Το νερό είναι πηγή ζωής και ενέργειας, αγαθό ευημερίας, αλλά και παράγοντας τεχνολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Τόσο η καθολική πρόσβαση σε ασφαλές νερό, όσο και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης θα έπρεπε να αποτελεί την προτεραιότητα μιας  Κυβέρνησης και όχι την  άνευ όρων παράδοσή του, για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα