Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τριφυλία: Μικρά προβλήματα από τον παγετό στις καλλιέργειες


Μικρά όπως φαίνεται είναι μέχρι τώρα τα προβλήματα που αφήνει πίσω του ο παγετός των τελευταίων ημερών στην αγροτική παραγωγή και τις καλλιέργειες της Τριφυλίας.
Με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Κοπανακίου και της Ελαίας, όπου ο υδράργυρος έδειξε τους -4 βαθμούς Κελσίου, μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι προβλήματα υπήρξαν σε περίπου 100-140 στρέμματα με φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι κοντά στο στάδιο συγκομιδής και σε περίπου 20 στρέμματα υπαίθριας καλλιέργειας πιπεριάς.
Οπως επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει στις καλλιέργειες με τα φυλλώδη λαχανικά που είναι στο τελικό στάδιο πριν τη συγκομιδή τους, ενώ ειδικότερα στις περιοχές του Κοπανακίου και Δωρίου, σε ό,τι αφορά τις ελιές, αν έχουν δημιουργηθεί ζημιές θα φανεί το επόμενο διάστημα. Σημείωσε επίσης πως το γεγονός ότι φέτος δεν υπήρχε παραγωγή με αποτέλεσμα τα δέντρα να μην ραβδιστούν και κοπούν, είναι στα υπέρ και αποτρέπει τα πλήγματα από τον παγετό.
          Σε ό,τι αφορά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, δεν έχουν διαπιστωθεί κάποια προβλήματα, καθώς όπου υπάρχουν φυτεύσεις οι παραγωγοί χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης ή αντιπαγετικής προστασίας και όπου δεν υπάρχουν προχωρούν σε διπλή κάλυψη των φυτών. Συστήνεται πάντως να είναι σε ετοιμότητα ελέγχοντας τα συστήματα που διαθέτουν και διατηρώντας τη θερμοκρασία πάνω από τους 10 βαθμούς όπου υπάρχουν μικρά φυτά, για να υπάρξει σωστή ανάπτυξή τους, ενώ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις ποσότητες άρδευσης.

Κ.Μπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα