Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Στον «οικογενειακό γιατρό» υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


Στον «οικογενειακό γιατρό» υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ώς «φύλακες» θα λειτουργήσουν οι οικογενειακοί γιατροί, καθώς θα είναι υπεύθυνοι για την παραπομπή των ασθενών σε ειδικούς γιατρούς ενώ θαενεργοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών
Οπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στον οικογενειακό γιατρό. 
Παράλληλα, δρομολογείται ένα σχέδιο συρρίκνωσης της «δεξαμενής» ιδιωτών γιατρών. Ειδικότερα και όπως προβλέπεται, η ανάπτυξη νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (Τοπικές Ομάδες Υγείας - ΤΟΜΥ) θα επιφέρει σταδιακή
μείωση στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γενικούς γιατρούς. Κόφτης όμως μπαίνει και στην ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα.
Και αυτό διότι θα ενεργοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα χειρίζονται οι οικογενειακοί γιατροί.
 Μέσω αυτού θα γίνεται η προέγκριση των παραπομπών σε παρόχους του ιδιωτικού τομέα. 
Έπειτα από 7 χρόνια στο Μνημόνιο οι θεσμοί επιμένουν στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και των οδηγιών συνταγογράφησης για τους ασθενείς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στη σπατάλη στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων. 
Η κυβέρνηση συναίνεσε στο αίτημα των δανειστών για έκδοση νέου δελτίου τιμών με στόχο την περαιτέρω μείωσή τους. 

Αντωνόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα