Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Με κεράσματα, χορούς και λιομάζωμα στην «Ελλάδος Γεύση» ο Δήμος Τριφυλίας

Με κεράσματα, μουσικές, τραγούδια, προβολή των τοπικών προϊόντων, της ιστορίας, του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, καθώς και μουσικοθεατρική παράσταση για το λιομάζωμα, παρουσιάστηκε ο Δήμος Τριφυλίας προχθές, μέρα έναρξης και εγκαινίων, στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στο Περιστέρι Αττικής!
Στην έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας, που θα διαρκέσει μέχρι αύριο Κυριακή, συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, επαγγελματίες κι επιχειρήσεις της Τριφυλίας. Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει με δικό του περίπτερο, προβάλλοντας τις φυσικές του ομορφιές, την παραγωγική του φυσιογνωμία με τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα και την πολιτιστική του δράση, με στόχευση να καταφέρει να μπει στη λίστα επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών για επισκέπτες και τουρίστες. Τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του

Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα» ένωσαν τις δυνάμεις, το κέφι και την αγάπη τους για τον τόπο και μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, με την ορχήστρα των Άρη Θεοδωρόπουλου, Ελένης Παπαπροκοπίου και Σταμάτη Γυφτάκη και τα τραγούδια του Κώστα Τζανέτου, παρουσίασαν μεσσηνιακούς χορούς, σε συνδυασμό με θεατρικό δρώμενο με θέμα το ευλογημένο προϊόν του τόπου, την ελιά και το λιομάζωμα!Σύμφωνα με το πρόγραμμα της έκθεσης, χθες το μεσημέρι επρόκειτο να μαγειρέψουν και να προσφερθούν κεράσματα από το Δήμο Τριφυλίας. Σήμερα, από τις 7.00 έως τις 8.00 μ.μ., έχει προγραμματισθεί να μαγειρέψουν διακεκριμένοι σεφ με πρώτες ύλες από την Τριφυλία και να κεράσουν τους επισκέπτες παραδοσιακές γεύσεις και αποστάγματα!
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε δηλώσεις του επισήμανε πως «αυτό το οποίο έχουμε βάλει πρόκριμα στο Δήμο Τριφυλίας είναι να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο απ’ τη φθορά μας. Κατά συνέπεια, πρέπει να πάρουμε δράσεις, πρωτοβουλίες, να διαλέξουμε δρόμους, κατευθύνσεις, για να πετύχουμε αυτό το όνειρο που έχουμε. Ο τόπος μας είναι προικισμένος από τα φυσικά του στοιχεία. Είναι προικισμένος απ’ τους ανθρώπους. Είναι προικισμένος απ’ τον τρόπο των ανθρώπων, που αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις δράσεις ο Δήμος μας διακρίνεται και είναι πάρα πολύ σεβαστός. Αυτή την προσπάθεια την κάνουμε μέσα από την έκθεση “Ελλήνων Γεύσεις”, να μεταφέρουμε παραγωγή, ποιότητα, γεύσεις, νοοτροπία, προοπτική, αίσθηση, πρόκληση, μύθο. Αυτή ήταν και η αιτία που είμαστε σήμερα στην έκθεση…».
Ερωτηθείς για το γαστρονομικό τουρισμό, επισήμανε πως «η γαστρονομία είναι ένας ιδιαίτερος πολιτισμός. Ο πολιτισμός της δημιουργίας και των γεύσεων, όπου η Ελλάδα διακρίνεται, γιατί έχει όλο αυτό το ιδιαίτερο της μιας κουζίνας, μιας γεύσης η οποία είναι φιλική σε όλες τις συνήθειες του κόσμου».
Για το εάν η Τριφυλία μπορεί να διακριθεί στο γαστρονομικό τουρισμό, απάντησε πως «το βέβαιον είναι ότι ο Δήμος Τριφυλίας παράγει το καλύτερο λάδι όλης της Ελλάδος μέσα στην επωνυμία του ΠΟΠ Καλαμάτας. Δεύτερον, είναι το μεγαλύτερο ελαιοπαραγωγικό κέντρο όλης της Ελλάδος, κατά συνέπεια μαζί με τα κηπευτικά, μαζί με όλες τις άλλες τις πρωτοποριακές καλλιέργειες, από πρωτογενή πηγή παίρνουμε τα στοιχεία και τα συνθέτουμε σε δημιουργίες, ώστε να βγάζουμε ένα θαυμάσιο και εξαιρετικό πιάτο για οποιονδήποτε επισκέπτη. Αλλά, κυρίως, έχουμε το καλύτερο ψάρι της Μεσογείου και νομίζω ότι κι εκεί διακρινόμαστε».

          
Του Ηλία Γιαννόπουλου

10 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗς ΛΕΙΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ...ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ....ΛΑΔΙ, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!)
    ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ!!!!! ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ!!!!!ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ!!!!!! ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ!!!!!ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΡΙΑΣΜΟ....Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ; ΕΛΕΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ!ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    Δεν κοιτάτε να φτιάξετε κανέναν δρόμο που έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας καλύτερα και να αφήσετε τους χορούς και τα πανηγύρια. Ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    Λίγη ντροπή κύριοι όταν κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε εσείς μοιράζετε προϊόντα δήθεν για προβολή του τόπου μας λες και δεν ξέρουν οι Έλληνες το λάδι και το αγγούρι. Δεν τα δίνατε όλα αυτά σε κανέναν φτωχό και πεινασμένο να πιάσουν και τόπο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    Όμορφα και ωραία όλα αυτά, αλλά είναι τώρα καιρός για τέτοια; με τέτοια κρίση; να προβάλουμε σε ποιούς; το λάδι; γεύσεις; ποιές γεύσεις; εδώ δεν υπάρχει μαγαζί να φας ουτε μια μερίδα τηγανητές πατάτες όλη την ημέρα.
    Δεν καταλαβαίνω, υπάρχουν υποδομές; ή μηπως οταν λετε περιοχη μας εννοείται το κοστα ναυαρινο;Σε κάθε περίπτωση το γέλωτα μόνο μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες ιδέες και την πλήρη αποδοκιμασία και αγανάκτηση των λοιμοκτονούντων πολιτών....η υλοποίηση τους!
    Αλήθεια όμως και σοβαρά τίνος ιδέα ήταν; Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί και αυτές που συμμετέχουν;Αλήθεια Ποιοι και πως τους επέλεξαν και με ποια προσόντα; μήπως είναι οι συνήθως ύποπτοι που το μονο που τους νοιάζει είναι η καλοπέραση και η αυτοπροβολή; μήπως αυτά τα βίτσια κοστίζουν πολύ, ιδιαίτερα σήμερα και θα πρεπει ίσως να τα περιορίσουν; μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα κυριοι υπεύθυνοι πιστεύω δεν θα έβλαπτε, πλην ελαχίστων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    ΧΑΧΑΧΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΠΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ;;;;; ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

    παντα τα ιδια!
    αν καποιος κανει κατι μπας και κινηθει τιποτα, αρχιζουν, αλλος απο ξεροκεφαλια, αλλος απο συμφερον, αλλος απο εμπαθεια τα γνωστα μουρμουρητα και γκρινια!
    τελικα δεν μπορει να κανει κανεις το παραμικρο....γι αυτο θα ειμαστε μια ζωη κακομοιρηδες.
    Είμαστε αξιοι της μοιρας μας!!!!!
    ολοι μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςΜαΐου 20, 2017

      ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΦΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ

      Διαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΜαΐου 22, 2017

    Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο.Πολύ καλή ιδέα. Αν δεν δείξουμε τα προϊόντα μας πως θα τα μάθει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑνώνυμοςΜαΐου 22, 2017

    ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ!!!!! ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!!!!!ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΗΠΩς ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η <> ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!!!!!!!!
    ΑΧΧΧΧΧ! ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα