Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΟΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

          ΓΙΑΝΝΗΣ
     ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
Η μεγάλη νίκη του Μακρόν, δίνει ελπίδα στην Γαλλία και την ΕΕ.
Όμως, μου προκαλεί μελαγχολία το γεγονός, ότι, τόσο ο Τσιπρας, όσο και ο Μητσοτάκης, εμφανίζονται δικαιωμένοι, παρ' ότι ο πρώτος υποστήριξε τον Μελανσόν και ο δεύτερος τον Φιγιόν.
Οι σημερινές εκλογές της Γαλλίας, ήταν οι πιό σημαντικές, μετά τις πρώτες της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, γιατί η Γαλλία, η Ευρώπη και όλος ο ανεπτυγμένος κόσμος, είναι σε οριακή εποχή.
Μετά το BREXIT και την εκλογή Τραμπ, είναι η πρώτη ανάσχεση της συντηρητικής αναδίπλωσης.Οι εκλογές της Γερμανίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, είναι σημαντικές γιατί θα διαμορφώσουν τους οριστικούς συσχετισμούς, στην ΕΕ.
Οι εκλογές της Γαλλίας όμως, είναι πιο σημαντικές, γιατί στην Γερμανία οι δύο κυρίαρχοι υποψήφιοι, παρά τις διαφορές τους, είναι Ευρωπαιστές.
Για να μπορέσει όμως η Γαλλία, να επηρεάσει τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και να δημιουργήσει με την Γερμανία, ένα δημιουργικό άξονα για την ΕΕ, πρέπει να δώσει γρήγορα δυναμισμό και εξωστρέφεια, στην Γαλλική οικονομία, διαφορετικά θα βουλιάξει, όπως ο Σαρκοζί και ο Ολάντ και η Γερμανική ηγεμονία θα ισχυροποιηθεί.
Αυτό θα είναι κακό για την ΕΕ και την ίδια την Γερμανία, πολύ περισσότερο, για την Ελλάδα.
Ο Μακρόν, πρέπει να το πετύχει, το πολύ σε ένα χρόνο, διαφορετικά θα βυθιστεί, όπως και οι πτοκάτοχοί του.
Στοίχημα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα