Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Κλείνουν κέντρα νεοσυλλέκτων


Κλείνουν κέντρα νεοσυλλέκτων

Αλλάζουν τα στρατόπεδα που θα χρησιμοποιούνται ως κέντρα νεοσυλλέκτων σύμφωνα με πιλοτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πλέον οι νέοι οπλίτες θα κατατάσσονται σε Αττική, Βοιωτία, Μακεδονία, Θράκη και νησιά του ΑιγαίουΤο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταρτίσει από τις αρχές Φεβρουαρίου σχέδιο αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης, υποδοχής και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων Οπλιτών, το οποίο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την αντικατάστασή τους από 13 Σημεία Κατάταξης σε υφιστάμενες Μονάδες στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. 
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου, όπου
εμμέσως παραδέχεται ότι η αλλαγή στον τρόπο κατάταξης των στρατιωτών θητείας που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, θα επιφέρει αλλαγές σε όλα τα στρατόπεδα που φιλοξενούσαν Κέντρα Νεοσυλλέκτων. 
Σύμφωνα με τον κύριο Καμμένο, η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων αποσκοπεί στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές τους απαιτήσεις, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, υιοθετούν νέα φιλοσοφία στη διαδικασία κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών, προσεγγίζοντας ολιστικά το κρίσιμο αυτό ζήτημα. 
Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των χώρων και των υποδομών,σύμφωνα με τον υπουργό το θέμα προσεγγίζεται σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, πρόκληση που δεν αφορά μόνο στα κέντρα νεοσυλλέκτων, αλλά σε αριθμό στρατοπέδων σε ολόκληρη την επικράτεια. 
Υπό το πρίσμα αυτό, εξετάζονται τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων, με κέντρο βάρους τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και την επίτευξη οικονομίας κλίμακος.
Όσον αφορά τις περιοχές των σημείων κατάταξης, κρίθηκε επιβεβλημένο όπως η όλη διαδικασία πραγματοποιηθεί πλησίον των Μονάδων τοποθέτησης των στρατευσίμων. 
Τέλος κάνει γνωστό ότι η εν λόγω διαδικασία θα εφαρμοστεί πιλοτικά, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης 
Έτσι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νέου συστήματος έχουν αφαιρεθεί ως Σημείο Κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Οπλιτών κέντρα νεοσυλλέκτων όπως για παράδειγμα αυτό της Σπάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα