Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η απουσία απ’ τον ΕΛΓΟ για Σχολή στα Φιλιατρά οφείλεται σε ατύχημα ή λανθασμένη συνεννόηση;

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην Τριφυλία ότι κατά τη συνάντηση στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά ήταν απούσα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Για τη συνάντηση εξεδόθη δελτίο Τύπου από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και σε αυτό αναφέρονταν οι παρόντες, μεταξύ των οποίων δεν ήταν ο δήμαρχος ή κάποιος άλλος ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.
Μάλιστα, επειδή ιδίως στα Φιλιατρά το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις και οι κάτοικοι της πόλης «έλουζαν» με διάφορα «επίθετα» και «χαρακτηρισμούς» τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας αναγκάστηκε να αναφερθεί στην απουσία του σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, αποδίδοντάς σε «ατύχημα».
Για το θέμα, ακόμα και μετά τον ισχυρισμό του κ. Κατσίβελα, γίνονται στα Φιλιατρά ακόμα περισσότερες συζητήσεις καθώς, ως φαίνεται, οι κάτοικοι είναι δύσπιστοι, επειδή ο ισχυρισμός του κ. Κατσίβελα, όπως αναφέρουν, δεν είναι «ευκολόπεπτος»!
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στα Φιλιατρά αλλά και ευρύτερα στην Τριφυλία, είναι το δημοσίευμα του Gargalianoionline με τίτλο «Δήμος Τριφυλίας: «Ατύχημα στη μετακίνηση του εκπροσώπου του Δήμου ή λάθος συνεννόηση;» και υπότιτλο: «Τελικά λόγω ατυχήματος… ή λόγω λάθος συνεννόησης δεν παρέστη εκπρόσωπος του Δήμου στη συνάντηση για την ίδρυση Σχολής Τεχνικών Θερμοκηπιακών

Καλλιεργειών στα Φιλιατρά, η οποία έγινε στην Αθήνα;».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην έδρα του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”, στην Αθήνα, με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής Τεχνικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στα Φιλιατρά. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Γεώργιος Καρέτσος, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αθανάσιος Βλάχος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνιος Παρασκευόπουλος και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας Γεώργιος Τσουμάνης. Ωστόσο, αν και είχε προσκληθεί και η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τελικά δεν παρέστη κανένας εκ μέρους της. Ο δήμαρχος Τριφυλίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε: “Ο Δήμος Τριφυλίας αιτείται και στηρίζει εμπράκτως την ίδρυση σχολής τεχνικών θερμοκηπιακών καλλιεργειών στα Φιλιατρά, δεδομένου ότι θα αναλάβει σημαντικό μέρος της λειτουργίας της σχολής. Ένα ατύχημα στη μετακίνηση του εκπροσώπου του Δήμου δεν επέτρεψε την παρουσία του στη συνάντηση”.
Οι πληροφορίες μας, ωστόσο, κάνουν λόγο… πως έγινε λάθος συνεννόηση μεταξύ του δημάρχου και του εκπροσώπου του, καθώς ο εκπρόσωπος του Δήμου αντί να μεταβεί στην Αθήνα… πήγε στην Τρίπολη! Αν όντως είχε ατύχημα ο εκπρόσωπος του Δήμου, του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα να επέστρεψε στα καθήκοντά του!».
Ατύχημα, λανθασμένη συνεννόηση ή κάτι άλλο, αναρωτιούνται στα Φιλιατρά, ενώ, όπως είπαν κάτοικοι στο «Θ», οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Φιλιατρών, όπως κυκλοφορεί στην πόλη, ούτε που γνώριζαν τις προηγούμενες μέρες πως επρόκειτο να διεξαχθεί τέτοια συνάντηση στον ΕΛΓΟ… Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα