Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Μεσσηνία: Η δράση της φαμίλιας των ναρκωτικών - Ολα τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας


Οικογενειακή υπόθεση ήταν η διακίνηση ναρκωτικών σε στέκια τοξικομανών της Μεσσηνίας από τον γνωστό 55χρονο ισοβίτη, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διεύθυνε την εγκληματική ομάδα και γι’ αυτό συνελήφθη προχθές για μια ακόμα φορά.
Μάλιστα η διακίνηση είχε και έντονο... άρωμα γυναίκας, αφού η 40χρονη σύζυγος του αρχηγού είχε και αυτή ηγετικό ρόλο.
Οσον αφορά την οικογενειακή διάσταση της εγκληματικής οργάνωσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο ταξί με το οποίο η 40χρονη έφερνε το πακέτο με τα 102,2 γραμμάρια κοκαΐνης από την Αθήνα, βρισκόταν και ο ανήλικος γιος του ζευγαριού, ο οποίος δεν είναι μεγαλύτερος από 10 χρονών. Οδηγός του ταξί ήταν μία 44χρονη από τη Μεσσήνη αυτοκινητίστρια και σύζυγος του ιδιοκτήτη του οχήματος, ενώ στο πίσω κάθισμα κάθονταν η 65χρονη πρώην σύζυγος του αρχηγού και ο γιος του. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με το συγκεκριμένο ταξί και με οδηγό άλλοτε την 44χρονη και άλλοτε τον 47χρονο σύζυγό της ο οποίος επίσης συνελήφθη, η εγκληματική ομάδα έφερνε τα ναρκωτικά από την Αθήνα. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι μόνο το τελευταίο πεντάμηνο η 10μελής οργάνωση είχε διακινήσει πάνω από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης και 1,5 κιλό ηρωίνης, με τζίρο που ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι άεργοι, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ζούσαν με τα χρήματα που έβγαζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 55χρονος ισοβίτης, όπως άλλωστε έγραψε και χθες η “Ε”, είναι έξω με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας (έκτιε στις φυλακές Δομοκού ποινή δις ισόβια, 69 ετών και 8 μηνών), που βασίστηκε σε ευεργετική διάταξη του νόμου Παρασκευόπουλου. Οσο δε για τους περιοριστικούς όρους για την αποφυλάκισή του, της εμφάνισής του στο τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την κατοικία του, δεν τους τήρησε και κατηγορείται και γι’ αυτό.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το κουβάρι για την εγκληματική δράση της ομάδας ξεκίνησε να ξετυλίγεται από μια καταγγελία. Στα ονόματα τα οποία ανέφεραν οι πληροφορίες ήταν και αυτό ενός 69χρονου απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος είναι καταζητούμενος. Η πηγή απ’ όπου προήλθε η ενημέρωση για τις δραστηριότητες του βαρυποινίτη και των άλλων κρίθηκε ως αξιόπιστη και έτσι άρχισε η παρακολούθηση των τηλεφώνων πριν περίπου πέντε μήνες. Προέκυψε λοιπόν από τις συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης ότι αρχηγός είναι ο 55χρονος, ο οποίος μάλιστα θεωρείται άκρως επικίνδυνος από τις διωκτικές Αρχές και γι’ αυτό κατέβηκαν για τη σύλληψή του δυνάμεις της ΕΚΑΜ.
Ο φερόμενος λοιπόν ως αρχηγός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν αυτός ο οποίος κανόνιζε πώς θα γίνεται η διακίνηση του... εμπορεύματος, μιλούσε με τους προμηθευτές, άτομα έγκλειστα στις φυλακές αλβανικής καταγωγής και είχε το γενικό πρόσταγμα (η φωνή του είναι εξάλλου χαρακτηριστική αφού μιλά με μηχανική υποστήριξη, μετά από χειρουργείο στις φωνητικές χορδές). Η σύζυγός του ήταν αυτή η οποία κατά τακτά χρονικά διαστήματα έφερνε τα ναρκωτικά από την Αθήνα με το ταξί του Νησιώτη, ενώ για κάλυψη έπαιρνε μαζί και το γιο της. Αυτό δε το οποίο μας τόνισαν αστυνομικές πηγές είναι η ικανότητα του βαρυποινίτη να στρατολογεί κόσμο για... τις δουλειές του.
Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Ο καταζητούμενος πρώην αστυνομικός δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές με διακίνηση ναρκωτικών. Είναι ο 69χρονος απόστρατος αστυνομικός ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2015 σε 21 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δίδυμων αδελφών από τη Μεσσήνη και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής, καθώς και για κατοχή πυρομαχικών –αλλά και αυτός απολάμβανε έξω την... ελευθερία του. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Ανάληψη οι αστυνομικοί βρήκαν 14 φιξάκια ηρωίνης, αλλά όχι τον ίδιο.
Από τις συνομιλίες προκύπτει ακόμα η ενεργή και πολύπλευρη εμπλοκή ενός 49χρονου από τη Θουρία, ο οποίος προμηθευόταν συχνά ποσότητες ναρκωτικών και τις έσπρωχνε στην αγορά για λογαριασμό της οργάνωσης. Επίσης, ο συγκεκριμένος παρακολουθούσε πρόγραμμα αποτοξίνωσης και τα χάπια τα οποία του χορηγούσαν, τα πωλούσε. Είχε μάλιστα κλέψει και μια σφραγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για ναρκωτικά χάπια.
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΕΛΗ
Οι κατηγορούμενοι ως μέλη είναι όλοι Ελληνες, και συγκεκριμένα: ο 55χρονος βαρυποινίτης, ο οποίος μάλιστα φέρεται και ως αρχηγός της οργάνωσης. Η 40χρονη σύζυγός του η οποία φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο. Ενας 49χρονος από τη Θουρία. Ο 47χρονος ταξιτζής από τη Μεσσήνη, ο οποίος εκτός από μεταφορές ναρκωτικών για την οργάνωση κατηγορείται και για το ότι στις 18 Οκτωβρίου μετέφερε με το ταξί 6 παράνομους μετανάστες από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σε περιοχή της Κορινθίας. Η 44χρονη σύζυγος του ταξιτζή, η οποία κάνει την ίδια δουλειά και οδηγούσε το ταξί με το οποίο η σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού κατέβαζε το πακέτο με την κοκαΐνη από την Αθήνα. Μια 65χρονη Αθηναία και πρώην σύζυγος του βαρυποινίτη, η οποία επίσης βρισκόταν μέσα στο ταξί. Ενας 50χρονος από το Χαρακοπιό, ένας 49χρονος Καλαματιανός, ο καταζητούμενος 69χρονος απόστρατος αστυνομικός και ο 47χρονος Καλαματιανός, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.
8 ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, χασίς, ηρωίνης και μεθαδόνης, σε στέκια ναρκομανών σε όλη τη Μεσσηνία. Οι συνολικά 8 συλλήψεις μελών της οργάνωσης έγιναν σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Βελιγοστή, την Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, τη Θουρία και το Χαρακοπιό και έρευνες σε άλλες περιοχές, όπως στην Ανάληψη, όπου αναζητήθηκε ο απόστρατος αστυνομικός ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Οσο για το δέκατο φερόμενο ως μέλος της σπείρας, αυτός είναι ένας 47χρονος Καλαματιανός ο οποίος δεν συνελήφθη μαζί με τους άλλους γιατί είχε κόψει επαφές.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ηδη τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την εισαγγελέα Καλαμάτας και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο και την Κυριακή.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και άλλους χώρους. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς, ναρκωτικά χάπια, περίστροφο, το ταξί που μετέφεραν το πακέτο με την κοκαΐνη, ποσότητα λαθραίου καπνού και μια σφραγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας που είχε κλαπεί για να πλαστογραφούν συνταγές για ναρκωτικά χάπια. Στις έρευνες και τις συλλήψεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (ΕΚΑΜ), της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή και δικαστικών λειτουργών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα κοκαΐνης βάρους 107,7 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης (14 φιξάκια των 1,2 γραμ.), ποσότητα χασίς βάρους 321 γραμμαρίων, ποσότητα μεθαδόνης βάρους 172 γραμμαρίων, 27 ναρκωτικά δισκία, ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 460 γραμμαρίων, περίστροφο σφαιριδίων, 2 στιλέτα, 19 κυνηγετικά φυσίγγια και 500 μεταλλικά σφαιρίδια, 3 ζυγαριές ακριβείας, η σφραγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μηχάνημα αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων, το χρηματικό ποσό των 6.475 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, το ταξί ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ”
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons). Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε αυτήν και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα