Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τα Θεοφάνεια στην Τριφυλία

Με λαμπρότητα και επισημότητα αναμένεται να εορταστούν σήμερα τα Θεοφάνεια σε πόλεις και χωριά της Τριφυλίας. Στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, την Κυπαρισσία, σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο δήμαρχος Τριφυλίας, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεστεί στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Ακολούθως, θα γίνει Λιτανεία με κατάληξη το Λιμάνι της Κυπαρισσίας (στου Μαρτσέλου) όπου και θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία, ως είθισται, τοπικών Αρχόντων του δήμου από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας και από γειτονικές Δ.Ε., ενώ τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας!
Στον Αετό, ρίψη του Τιμίου Σταυρού αναμένεται πως θα γίνει στο κεφαλάρι του χωριού και στη Δ.Ε. Αυλώνος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού προγραμματίζεται να γίνει στην παραλία του Καλού Νερού!
Στους Γαργαλιάνους μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, στις 10.30πμ θα ξεκινήσει πομπή για την παλαιά δεξαμενή της πόλης όπου θα τελεστεί Αγιασμός, με τιμές να αποδίδει η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων.
Στη Μαραθόπολη, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης πρόσκλησης που έχει εκδοθεί από το δήμαρχο Τριφυλίας και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μαραθοπόλεως, στις 10.20 το πρωί θα αφιχθούν οι επίσημοι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στις 11 θα ξεκινήσει πομπή για την προβλήτα όπου, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, θα ακολουθήσει Αγιασμός των Υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα στο λιμανάκι της Μαραθόπολης.
Στα Φιλιατρά, μετά την κατάργηση της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Δ.Κ. Φιλιατρών, το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων που έχει καταρτιστεί από το Δήμο Τριφυλίας έχει ως εξής: Ώρα 10:30πμ, συγκέντρωση προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη για την πομπή προς την κεντρική πλατεία.
Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα ευρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη για να προηγηθεί της πομπής. Ώρα 10:45πμ, η πομπή θα ξεκινήσει από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου θα επιστρέψει μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.
Της πομπής θα προπορεύονται η Φιλαρμονική και τα Ιερά Λάβαρα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα