Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Παλιές και παλιοί Οδηγοί και Πρόσκοποι από 18 χώρες στην Καλαμάτα!

Εκδρομές στη Νότια Πελοπόννησο, με έδρα την Καλαμάτα, κάνουν από τις προηγούμενες ημέρες 198 παλιά μέλη του Διεθνούς Σώματος Οδηγών και Προσκόπων, τα οποία προέρχονται από 18 διαφορετικές χώρες!
Προχθές επισκέφθηκαν την Πύλο, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πήγαν στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου ξεναγήθηκαν από μέλη του τοπικού Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και του τοπικού Σώματος Προσκόπων.
Όπως μας ενημέρωσαν οι επισκέπτες, το τετραήμερο από τις 20 μέχρι τις 23 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα διεθνής συνάντηση παλιών Οδηγών και Προσκόπων.
Συμμετείχαν κυρίως μέλη των Σωμάτων Οδηγών και Προσκόπων από χώρες της Μεσογείου αλλά και από τη Μαλαισία, τη Βρετανία και άλλα κράτη. Ήταν μια συνάντηση που δεν είχε συνεδριακό χαρακτήρα, αλλά σκοπό τη γνωριμία και τη σύσφιξη σχέσεων, ενώ το θέμα της ήταν "Η Οδύσσεια μιας θάλασσας".
Το θέμα είχε διπλό νόημα, την οδύσσεια που βιώνουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να περάσουν τη Μεσόγειο για να βγουν στην Ευρώπη, αλλά και την οδύσσεια στην οποία υποβάλλεται η ίδια η θάλασσα από δραστηριότητες που προκαλούν ρύπανση και μόλυνση.
Από τα 300 μέλη που συμμετείχαν στη συνάντηση της Αθήνας τα 198 συμμετέχουν και στην εκδρομή που ακολούθησε στην Πελοπόννησο και την Καλαμάτα.
Χθες, οι Οδηγοί και οι Πρόσκοποι επισκέφτηκαν τον Ταΰγετο, το Μυστρά και τη Σπάρτη, ενώ σήμερα θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη. 
Πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα