Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εξαρθρώθηκε συμμορία για σωματεμπορία και μαστροπεία στη Μεσσηνία

Η σωματεμπορία και η μαστροπεία μέσω καταστημάτων ήταν τα βασικά αντικείμενα δράσης της συμμορίας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας με συλλήψεις συνολικά 11 ατόμων σε Καλαμάτα, Γαργαλιάνους, Τρίπολη και Αττική.
Παράλληλα, με την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγαν διαπίστωσαν και άλλες παράνομες πράξεις από άτομα ανάμεσα στα 11 που συνελήφθησαν που συνδέονταν με τα καταστήματα αυτά, όπως η νοθεία ποτών ή η κατοχή ναρκωτικών και όπλων.
Επίσης, έκπληκτοι οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας, διαπίστωσαν ότι δύο συνάδελφοί τους από αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας, παρείχαν πληροφορίες στο κατάστημα στην

Τρίπολη για υπηρεσιακές ενέργειες που θα γίνονταν.
Το κουβάρι ακόμα της υπόθεσης δεν έχει ξετυλιχτεί πλήρως κι αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Χθες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας, η οποία τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για τις κακουργηματικές πράξεις της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, για σωματεμπορία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, για μαστροπεία κατ΄ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (χασίς και κοκαΐνη),του νόμου περί τυχερών παγνίων, κ.ά.
Στη συνέχεια οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν Δευτέρα και Τρίτη.

Συλλήψεις και εμπλεκόμενοι
Ο βασικός ρόλος που αποδίδεται στη συμμορία είναι η γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών σε Μεσσηνία και Αρκαδία. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ερευνούσαν μήνες την υπόθεση, ενώ σημαντική είναι η προσφορά και σε αυτή την υπόθεση της καταγραφής συνομιλιών των εμπλεκομένων από τον γνωστό «κοριό» της ΓΑΔΑ.
Έτσι, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, στο Βρωμονέρι του Δήμου Τριφυλίας, στην Τρίπολη Αρκαδίας και σε περιοχές της Αττικής.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Αρχικά, συνελήφθησαν 8 άτομα, επτά Έλληνες και μια αλλοδαπή και σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα συνελήφθη μια 34χρονη αλλοδαπή που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ στο κέντρο της Καλαμάτας. Επίσης, ένας 57χρονος ως διαχειριστής του ίδιου νυχτερινού καταστήματος.
Στην Τρίπολη δύο αδέλφια, 40 και 48 χρόνων, που εμφανίζονται ως διαχειριστές επιχείρησης αναψυχής, στο οποίο όμως ως ιδιοκτήτρια φαίνεται η 34χρονη αλλοδαπή.
Ένας 22χρονος Έλληνας ως ιδιοκτήτης επιχείρησης αναψυχής στο Βρωμονέρι των Γαργαλιάνων, καθώς και ο 46χρονος πατέρας του ως διαχειριστής, όπως επίσης κι ένας 50χρονος Έλληνας ως διαχειριστής της επιχείρησης.
Τέλος κι ένας 61χρονος ιδιοκτήτης καφενείου στην Καλαμάτα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 4 άτομα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, από τα οποία το ένα συνελήφθη.
Ειδικότερα συνελήφθη μια 37χρονη αλλοδαπή, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για μια 27χρονη αλλοδαπή και έναν 59χρονο Έλληνα, όλοι κάτοικοι Καλαμάτας για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 47χρονο Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται ότι προμήθευε τα δύο καταστήματα σε Καλαμάτα και Τρίπολη με τα «πειραγμένα» ποτά και σχηματίσθηκε δικογραφία με τα αδικήματα περί Τελωνειακού Κώδικα, Σημάτων και για πλαστογραφία.
Στα πλαίσια αυτών των ερευνών διακριβώθηκε και η δράση ακόμα μίας συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου και συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός εκ των συλληφθέντων της πρώτης συμμορίας.
Ειδικότερα, κατηγορείται ότι εμπλέκεται ο 61χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου στην Καλαμάτα, ενώ συνελήφθησαν ακόμα ένας 61χρονος Έλληνας και μια 29χρονη αλλοδαπή, και οι δύο κάτοικοι Αττικής, όπου και συνελήφθησαν.

Προαγωγή γυναικών
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, τα μέλη της πρώτης συμμορίας, με διακριτούς ρόλους, είχαν διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας, λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, στο Βρωμονέρι του Δήμου Τριφυλίας και στην Τρίπολη και προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν σε αυτά, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 600 συναφείς περιπτώσεις.
Επιπλέον δύο από τα μέλη της συμμορίας που διατηρούσαν τα καταστήματα σε Καλαμάτα και Τρίπολη, προμηθεύονταν από τον 47χρονο ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους.

Εμπλοκή αστυνομικών
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε καταστήματα και οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το ποσό των 17.395 ευρώ, ποσότητα κάνναβης 69,3 γραμμαρίων και 52 ναρκωτικά δισκία, πιστόλι τύπου REPLICA, κυνηγετικό όπλο και 51 φυσίγγια, 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών, η προέλευση και η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 19 κινητά τηλέφωνα.
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας «κατά τη διάρκεια της έρευνας πρόεκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση».
Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα