Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Αστυνομικοί μένουν μόνοι τους και υπερβαίνουν τα ωράριά τους!

Σοβαρές καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας μετά την εφαρμογή του «ΠΕΡΣΕΑ»
Την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και τους κινδύνους που διατρέχουν καταγγέλλουν οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας από την ημέρα που εφαρμόσθηκε το νέο σχέδιο αστυνόμευσης με το όνομα «ΠΕΡΣΕΑΣ».
Με επιστολή της στον αστυνομικό διευθυντή Παν. Πούπουζα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας επισημαίνει όλα αυτά που συμβαίνουν και ζητά την τήρηση όσων προβλέπονται.
Καταστρατήγηση
Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει ότι, έπειτα από δέκα ημέρες εφαρμογής του σχεδίου εμφανούς αστυνόμευσης με την ονομασία «ΠΕΡΣΕΑΣ» και με τη δικαιολογία της υλοποίησής του, έχουν διαπιστωθεί τα εξής:
-Καμία σχεδόν υπηρεσία, είτε της έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας είτε

εκτός αυτής, δεν εκδίδει – ανακοινώνει την εβδομαδιαία υπηρεσία, όπως αυτό ορίζεται από σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που είναι σε ισχύ
-Το ωράριο του προσωπικού σε πολλές περιπτώσεις έχει υπερβεί κατά πολύ τις ώρες που ορίζονται
-Σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια της βάρδιας να παραμένει μόνος του αστυνομικός ο οποίος τελεί σε κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου και, ως εκ τούτου, είναι άοπλος, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την προσωπική του ασφάλεια όσο και την ασφάλεια του τμήματος.
Τήρηση
Απευθυνόμενοι δε στο διευθυντή υπογραμμίζουν: «Επειδή σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιούνται, στο όνομα της εφαρμογής του σχεδίου “ΠΕΡΣΕΑΣ”, οι κ.κ. διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών της Διευθύνσεώς μας να καταστρατηγούν το σύνολο σχεδόν των Προεδρικών Διαταγμάτων και των Κανονιστικών Διαταγών που διέπουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και να θέτουν σε κίνδυνο, με τις υπηρεσιακές τους ενέργειες, τις ζωές των συναδέλφων μας, παρακαλούμε όπως άμεσα δώσετε τις κατάλληλες διαταγές προκειμένου:
-Σε όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και σε εμφανές σημείο να αναρτάται τόσο η υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση όσο και το σύνολο των ημερήσιων αναπαύσεων που οφείλονται στο αστυνομικό προσωπικό
-Με προσωπική ευθύνη των κ.κ. διοικητών των αστυνομικών υπηρεσιών της Διευθύνσεώς να παρακολουθείται το εβδομαδιαίο ωράριο καθ’ εκάστου αστυνομικού και σε περίπτωση υπέρβασής του να γίνεται αυτοδίκαια η αφαίρεσή τους την επόμενη εβδομάδα. Είναι τουλάχιστον λυπηρό εν έτει 2018 να ακούγεται ως δικαιολογία από διοικητές Υπηρεσιών ότι “δε μου το ζήτησε ο αστυνομικός και δεν του το έδωσα”.
-Σε καμία υπηρεσία και για κανέναν λόγο να μη μένει μόνος του συνάδελφος που τελεί σε Υπηρεσία Γραφείου».
Κλείνοντας την επιστολή τους, οι αστυνομικοί τονίζουν ότι θα παρακολουθούν στενά όλα τα παραπάνω και σε περίπτωση μη τήρησής τους, θα προβούν σε ανάλογες κινήσεις, τόσο για αυτά όσο και για οτιδήποτε άλλο προκύψει, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις συνθήκες προσωπικής και οικογενειακής διαβίωσης των αστυνομικών, αλλά και την ασφάλειά τους.    Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα