Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Φιλιατρά: Η πόλη της Τριφυλίας που αργοπεθαίνει!


Δυστυχώς κάθε σήμερα χειρότερο από το χθες, κάθε αύριο χειρότερο από το σήμερα…
Η πόλη βρίσκεται σε φθίνουσα κατάσταση τα τελευταία χρόνια χωρίς να μπορεί να προβλέψει κάτι θετικό για το μέλλον κανείς. Παντού εγκατάλειψη, όλα αφημένα να ψυχοραγούν στο αδυσώπητο έλεος του χρόνου. Η πλαστική προσώπου που επιχειρεί ο γιατρός, με την επισκευή του κεντρικού και μόνου δρόμου και την υπόσχεση για σιντριβάνια και τα εφτά θαύματα, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Με τέτοια έργα βιτρίνας της τελευταίας στιγμής, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μας θυμίσει πως έρχονται εκλογές.
Αδιάβατοι σχεδόν δρόμοι με ρυάκια, σαμάρια και επικίνδυνες λακκούβες, χωματόδρομους σε βασικούς δρόμους της πόλης θυμίζουν τριτοκοσμική πόλη που έχει παύσει από καιρού να κατοικείται από μόνιμους κατοίκους.Όταν κανένας ουσιαστικά αγροτικός δρόμος όχι μόνο δεν ασφαλτοστρώθηκε αλλά ούτε καν συντηρήθηκε (και μην βγει κανένας αρμόδιος –αναρμόδιος να μας πει τάχα πόσους τόνους χαλίκι έχουν ρίξει…)

Όταν ο κεντρικός δρόμος και πριν φτιαχτεί και τώρα δοκιμάζει τα νεύρα των κατοίκων και των περαστικών από την λειτουργία των δύο καφέ και την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και μηχανακιών και από την τροφοδοσία του σούπερ-μάρκετ και δεν ενδιαφέρεται κανένας

Όταν ο δημοτικός φωτισμός ανάβει το μεσημέρι και κλείνει το βράδυ δηλαδή όποτε το επιθυμεί και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Όταν οι συχνές διακοπές καθιστούν την χρήση νερού προβληματική ακόμα και όταν υπάρχει….

Όταν το νεκροταφείο έχει τα χάλια που έχει.

Όταν όχι μόνο κανένα απολύτως έργο ανάπτυξης δεν έχει γίνει αλλά ούτε και αυτό που έλεγαν οι παλιότεροι σαν την στοιχειώδη λειτουργία των δήμων -ύδρευση- αποχέτευση-οδοποιία, δεν καταφέρνουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.

Βασικός υπεύθυνος βέβαια για όλα τα παραπάνω που περιληπτικά ανέφερα δεν είναι ο σημερινός μόνο δήμαρχος, ούτε καν και ο προηγούμενος, αλλά η αρχική δημιουργία του δήμου.

Ένας τεράστιος δήμος Τριφυλίας με τρία σχετικά ισοδύναμα αστικά κέντρα με σύνθετα προβλήματα που δυστυχώς και στο μέλλον θα μεγιστοποιεί τα προβλήματα και θα ελαχιστοποιεί τις λύσεις ανεξάρτητα ποιος θα είναι δήμαρχος και πολύ περισσότερο από πού θα κατάγεται.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όλοι ακόμα περισσότερο στις δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα αν γίνουν με το καινούργιο σύστημα, ποιους και με ποια κριτήρια θα ψηφίσουμε.

Θα πρέπει να απομονώσουμε τις κομματικές κραυγές, τις πατριωτικές επάρσεις και τις….. φιλικές παροτρύνσεις και με κριτήρια που εμείς θα έχουμε επιλέξει να ψηφίσουμε τον καταλληλότερο, αυτόν δηλαδή που με την δική μας ψήφο θα αποφασίζει για εμάς.

Με εκτίμηση

Γανυμήδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα