Μας ενδιαφέρει, όπως είναι φυσικό, να μαθαίνουμε πληροφορίες για το τι τρώμε. Συχνά, ακούμε πολλά για τα τρόφιμα.
Ποια μας κάνουν καλό και ποια όχι, σε τι βοηθά το καθένα αλλά και διάφορους τρόπους μαγειρέματος και αποθήκευσης.
Πρόσφατα, διαβάσαμε και μάθαμε ποια τρόφιμα μπαίνουν και ποια δεν μπαίνουν στο ψυγείο.
Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ποια τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύουμε μαζί. Αν έχεις παρατηρήσει κάποια τρόφιμα να σαπίζουν γρηγορότερα είναι επειδή μάλλον βάζεις μαζί αυτά που δεν πάνε.
Κυρίως αυτά είναι φρούτα και λαχανικά. Κάποια φρούτα παράγουν μια ανιχνεύσιμη χημική ουσία, που ονομάζεται αιθυλένιο, όσο ωριμάζουν και σαπίζουν.
Έτσι, αυτά τα φρούτα καλό είναι να αποθηκεύονται χωριστά από άλλες τροφές ώστε να μην
τις επηρεάσουν.
Ας δούμε ποια τρόφιμα είναι αυτά που πρέπει να αποθηκεύονται μόνα τους και ποια δεν πάνε μαζί.
Μόνα τους:
Μήλα-αχλάδια
Αβοκάντο
Αγγούρια
Ώριμες μπανάνες
Λάχανο
Μελιτζάνα
Μαρούλι
Πεπόνια
Μάνγκο
Μανιτάρια
Κρεμμύδια
Ντομάτες
Ροδάκινα-νεκταρίνια
Δαμάσκηνα
Δεν πάνε μαζί:
Κολοκύθι με μήλα και αχλάδια
Μήλα με πορτοκάλια
Κρεμμύδια με πατάτες
Αβοκάντο με μπανάνες
Ακόμη, οι ντομάτες δεν πάνε στο ψυγείο ενώ τα λαχανικά-ρίζες (καρότο, παντζάρια κτλ) είναι καλό να τα φυλάς σε σακούλα (πλαστική ή χάρτινη).
Έρχεται «αυτόματο» σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών
-
Το valuemaps.gov.gr θα λειτουργεί ως μια γεωπύλη, επιτρέποντας στους
χρήστες να βλέπουν σε χάρτες τις ζώνες των ακινήτων και τις αντίστοιχες
τιμές τους.Η κ...
Πριν από 23 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα