Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων: Στρατηγική συμφωνία διάθεσης του ελαιολάδου σε ισπανική εταιρεία


Συνεργασία με μια από τις ηγέτιδες εταιρείες ελαιολάδου στον κόσμο, την ισπανική Deoleo, συμφώνησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων «Το Πυθάρι», στην οποία πλέον θα διαθέτει ολόκληρη την παραγωγή του.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε χθες στη συνάντηση του προέδρου και ceo της Deoleo Πιέρ Λουίτζι Τοζάτο και του προέδρου του συνεταιρισμού Αναστάσιου Προσηλιακού, στο χώρο του εργοστασίου στου Γαργαλιάνους. Στόχος είναι αυτή η συμφωνία να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας σελίδας για τον συνεταιρισμό και τα μέλη του, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα του τελευταίου διαστήματος, ενώ η επιλογή δεν έγινε τυχαία καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία αναζητεί ποιοτικά ελαιόλαδα. Ετσι όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος που αναμένεται να έχει και συνέχεια με τη δημιουργία ομάδων παραγωγών και στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς η παγκόσμια αγορά κινείται στην αναζήτηση της ποιότητας και της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αναστάσιος Προσηλιακός σημείωσε για αυτή τη συνεργασία: «Θα προχωρήσουμε σε μια συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου στον κόσμο. Ελπίζουμε με τη δυναμική της εταιρείας να ανέβουμε και εμείς, να ξεπεράσουμε ό,τι προβλήματα υπήρξαν, να αναδιαρθρώσουμε τον συνεταιρισμό και να έχουμε μια ανοδική πορεία. Ελπίζουμε και σε μια μελλοντική συνεργασία όχι μόνο στην αγορά και πώληση ελαιολάδου, αλλά και σε συστήματα πιστοποίησης, ολοκληρωμένης διαχείρισης, αειφόρου ανάπτυξης για ένα ποιοτικό προϊόν για το καλό της περιοχής και των παραγωγών μας. Ολη η παραγωγή του συνεταιρισμού θα πηγαίνει στην Deoleo, θα κάνει εξαγωγές ο συνεταιρισμός μόνος του και οι παραγωγοί θα απολαμβάνουν την τιμή εξαγωγής συν τον ΦΠΑ στο προϊόν, οπότε πιστεύω θα έχουμε καλύτερες τιμές για το προϊόν μας. Επίσης θα προχωρήσουμε στην οργάνωση ομάδων παραγωγών».

Ο Πιέρ Λουίτζι Τοζάτο επισήμανε: «Είναι μια στρατηγική συνεργασία, η αγορά του ελαιολάδου χρειάζεται κάποια διαφοροποίηση, τώρα κινείται σε μια φάση εμπορευματοποίησης και η Deoleo σαν ηγέτης στην αγορά ελαιολάδου έχει την υποχρέωση να ηγηθεί της βελτίωσης και ανάδειξης της ποιότητος σαν πρωταρχικό στόχο. Να δημιουργήσει αξία σε όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα και ειδικότερα στους παραγωγούς ώστε να απολαμβάνουν μια δίκαιη τιμή. Στόχος είναι να δώσουμε στους καταναλωτές όχι ένα απλό προϊόν, αλλά κάτι παραπάνω. Σήμερα οι καταναλωτές ζητούν διαφάνεια, ιχνηλασιμότητα μέχρι το επίπεδο του δέντρου και ασφαλώς ποιότητα. Υπάρχουν και έχουν γίνει πολλά διατροφικά σκάνδαλα και οι καταναλωτές δεν είναι τόσο καλά ενημερωμένοι για το προϊόν. Η Deoleo κινείται στους πυλώνες της ποιότητας και της διαφάνειας. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο κινείται στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης και πιστεύουμε στην αειφόρο αγροτική παραγωγή που ελέγχει τους πόρους, όπως είναι το νερό και τα αγροχημικά. Για να μπορέσει κάποιος να πετύχει αυτούς τους στόχους ο μόνος τρόπος είναι να έρθει σε στενή συνεργασία με τους παραγωγούς και να μπορέσει να βοηθήσει τους παραγωγούς να παράξουν καλύτερη ποιότητα μέσω αειφόρων μεθόδων παραγωγής». Σημείωσε δε ότι η επιλογή έγινε καθώς οι συνεργάτες του, του υπέδειξαν ότι είναι ο σωστός τόπος και οι σωστοί άνθρωποι να συνεργαστούν, γιατί θεωρεί ότι οι δουλειές γίνονται με ανθρώπους και όχι μέσω συμβολαίων.
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα