Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αύριο κρίνεται το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Αύριο κρίνεται το εργασιακό μέλλον περίπου είκοσι πέντε συμβασιούχων-παρατασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας, καθώς εκδικάζεται, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει.
Όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ», οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας «κέρδισαν» τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, καθώς ήταν θετική η δικαστική απόφαση που εξεδόθη και κοινοποιήθηκε στις 10 Απριλίου από το Δικαστήριο Κυπαρισσίας, όπου και είχαν προσφύγει.
Με την προσωρινή διαταγή, η οποία επιδόθηκε άμεσα στο Δήμο Τριφυλίας, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι επέστρεψαν στην εργασία τους, στην υπηρεσία καθαριότητας, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε οριστεί για τις 16

Μαΐου.
Τότε αναβλήθηκε η εκδίκαση, με προσωρινή διαταγή να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τις 4 Ιουλίου.
Στις 4 Ιουλίου δόθηκε και νέα αναβολή, με την εκδίκαση να ορίζεται για τις 19 Σεπτεμβρίου και να διατηρείται η προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση της εργασίας τους έως την ημέρα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Στις 19 Σεπτεμβρίου δόθηκε νέα παράταση, με εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας στις 17 Οκτωβρίου. Αυτή ουσιαστικά, ήταν η τρίτη αναβολή. Αύριο όλα θα εξαρτηθούν από τη θέση και στάση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου Τριφυλίας.
Γεγονός είναι, πάντως, ότι η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας «έδειξε» τις διαθέσεις και τις προθέσεις της απέναντι στους συμβασιούχους με την ψεύτικη δέσμευσή της για συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, πριν από τις 15 Οκτώβρη. Θυμίζεται ότι στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η συμπολίτευση του Δήμου (πλην ενός δημοτικού συμβούλου) αρνήθηκε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση και παροχή στήριξης στους συμβασιούχους-παρατασιούχους με λήψη απόφασης για παραμονή στην εργασία τους, όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εν όψει της δικασίμου ασφαλιστικών τους μέτρων, κάτι που ζήτησαν οι ίδιοι που ήσαν παρόντες.  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα