Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Καλό Νερό – Τσακώνα: Συμβούλιο αιρετών Ηλείας συγκαλείται αύριο, σε Τριφυλία & Μεσσηνία… «ύπνος»

Προεκλογικά το έθεταν όλοι στην Τριφυλία, τώρα μόνο ο Τσίγγανος
Σε χειμέρια νάρκη δείχνουν να βρίσκονται οι αιρετοί των ΟΤΑ Μεσσηνίας και δη του δήμου Τριφυλίας, σε αντίθεση με τους Ηλείους αλλά και Αχαιούς συναδέλφους τους, για το δρόμο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και ιδίως για το τελευταίο του τμήμα, εντός Μεσσηνίας, δηλαδή το πολυθρυλούμενο «Καλό Νερό – Τσακώνα».
Σήμερα, στις 6:00 μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, συγκαλείται το 2ο Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας με πρώτο από τα βασικά του θέματα, το φλέγον ζήτημα του δρόμου Πάτρα – Πύργος. «Στο Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας συμμετέχουν αιρετοί από κάθε αυτοδιοικητικό βαθμό. Περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και το Επιμελητήριο, τα Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Φορείς κ.ά. Το Συμβούλιο Αιρετών έχει στόχο τις συλλογικές αποφάσεις και τις κοινωνικές κινητοποιήσεις

που είναι απαραίτητες για να επιδείξουμε και να αποδείξουμε την ενότητα μας», αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα του δήμου Πύργου.
Την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέα Κατσανιώτη, Άγγελο Τσιγκρή, Ιάσωνα Φωτήλα και Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε, για το ίδιο θέμα, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, την Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου, όπως ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους εκπροσώπους της ΠΕΔ και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Ακολούθως, ο υπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε δηλώσεις για το δρόμο Πάτρα – Πύργος, τονίζοντας ότι «συμφωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης». Καμία αναφορά στο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Στην Καλαμάτα
Την Τετάρτη επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας «Στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης βρέθηκε ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με το Δήμαρχο Καλαμάτας και το Δήμαρχο Πύργου να εκφράζουν την κοινή άποψη ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει λύση που να διασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου, όπως αρχικά αυτό είχε σχεδιαστεί, προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι αναπτυξιακές προοπτικές για τη δυτική και νότια Πελοπόννησο».
Π. Νίκας
Την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, επισκέφθηκε στην Πάτρα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και στη συνάντηση συμφωνήθηκε να αναληφθεί κοινή προσπάθεια από τις δύο όμορες Περιφέρειες για την προώθηση ανακατασκευής βασικών συνδετήριων οδικών αξόνων, όπως είναι οι δρόμοι Πάτρα – Καλαμάτα, Τρίπολη – Πάτρα και Τρίπολη – Λαγκάδια – Αρχαία Ολυμπία.
Τριφυλία
Στην Τριφυλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, όλοι οι υποψήφιοι αναφέρονταν στο δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα και την αναγκαιότητα τεχνικών παρεμβάσεων ανακατασκευής του δρόμου. Το θέμα του δρόμου αυτού πολλάκις έχει εξαγγελθεί από τις κυβερνήσεις, έχουν γίνει διαδικασίες, ενέργειες, παρεμβάσεις, αλλά δεν… «προχωράει».
Τονίζεται, ότι η αναγκαιότητα ανακατασκευής του δρόμου Καλό Νερό – Τσακώνα είναι γεγονός που συνομολογούν άπαντες, ωστόσο δε δείχνουν όλοι, κυρίως οι αιρετοί του δήμου Τριφυλίας, ενδιαφέρον, για να μην αναφέρω πως όλοι, πλην του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτη Τσίγγανου, όχι μόνο δε δείχνουν ενδιαφέρον αλλά, απεναντίας, φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση… βαθέως ύπνου! Πρέπει να τονιστεί ότι διαρκές και έντονο είναι το ενδιαφέρον του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ και πρώην υπουργού, Γιάννη Λαμπρόπουλου, όπως και των βουλευτών, Περικλή Μαντά και Μίλτου Χρυσομάλλη. Όμως, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια παρέμβαση για το θέμα του δρόμου από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη.
Π. Τσίγγανος
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, στις 4 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα «στο οποίο, νομίζω, ο δήμος θα πρέπει να σχεδιάσει τις ενέργειές του από δω και πέρα», όπως είπε με αφορμή δηλώσεις, τις μέρες εκείνες, του αρμόδιου υπουργού κ. Καραμανλή, όπου δεν περιλαμβανόταν «το κεφαλαιώδες έργο του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό. Νομίζω, κ. δήμαρχε, κ. συνάδελφοι, ότι θα πρέπει ο δήμος άμεσα, με τον πιο έντονο τρόπο, να θέσει το θέμα και σε επίπεδο Περιφέρειας κι αν είναι δυνατόν, ακόμα καλύτερα, και σε επίπεδο υπουργείου υποδομών και μεταφορών, σε επίπεδο υπουργού δηλαδή…» και «τώρα που ξεκινάει ένας οργασμός μεγάλων έργων στην Ελλάδα, θα πρέπει κι εμείς να πιέσουμε ώστε αυτό το έργο να μη χαθεί. Είναι κεφαλαιώδες το ζήτημα αυτό για όλη τη Μεσσηνία, όχι μόνο για την Τριφυλία. Είναι ώριμο, ο κόσμος το θέλει, η περιοχή το απαιτεί. Πρέπει, κ. δήμαρχε, να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να μπούμε στα υπόψη αυτού του έργου».
Δήμαρχος Τριφυλίας
Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι «συντάσσομαι μαζί σας, ενσωματώνομαι μαζί σας και με όλο το συμβούλιο να κάνουμε τις κινήσεις τις οποίες πρέπει. Και βέβαια έχετε δίκιο και βέβαια δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν κι ό,τι χρειαστεί και σε όποια κινητοποίηση είμαι μέσα…».
Ενάμιση μήνα μετά ωστόσο κι ενώ υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των υποδομών σχετικά με το τμήμα Πάτρα – Πύργος, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση από τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Μήπως θα έπρεπε να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για σύγκληση συμβουλίου αιρετών – συνάντηση όλων των αιρετών των δήμων από Πύργο μέχρι και Οιχαλία, αλλά και Καλαμάτας, δηλαδή των δήμων Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ζαχάρως, Τριφυλίας, Οιχαλίας, Καλαμάτας και φορέων των δήμων αυτών, για να συζητήσουν και συναποφασίσουν ενέργειες, παρεμβάσεις, γιατί όχι και κινητοποιήσεις για το δρόμο;  Ηλίας Γιαννόπουλος tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα