Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δημοσίευμα του Associated Press, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει να χρησιμοποιήσει πλωτό φράγμα για να εμποδίσει τους μετανάστες και πρόσφυγες να προσεγγίζουν στα ελληνικά νησιά από τις κοντινές ακτές της Τουρκίας.
«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα σε ορισμένα περάσματα-σημεία. Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές. Κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές είπε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι
οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020. Αναφερόμενος στις δομές τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοικτές. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι εμείς φυλάμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Προκήρυξη διαγωνισμού
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανάρτησε στη «Διαύγεια» την προκήρυξη του διαγωνισμού για άμεση αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων για την τοποθέτηση πλωτού προστατευτικού συστήματος, μήκους 2.700 μέτρων, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων, στο πλαίσιο συνδροµής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, στις 24 Ιανουαρίου.
«Η προµήθεια πλωτού προστατευτικού συστήµατος (ΠΠΣ) θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, µε σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόµενης µεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξηµένων προσφυγικών ροών», αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, ενώ το πλωτό προστατευτικό σύστημα µε δίχτυ θα πρέπει να παρέχει προστασία για την αντιµετώπιση επειγουσών και επιτακτικών αναγκών σε περιστατικά ρύπανσης συγκεκριµένης περιοχής θαλάσσιου χώρου και εν γένει για την προστασία υδάτινων περιοχών (θάλασσα, λίµνες, ποτάµια), εγκαταστάσεων, χώρων, ακτών και ανθρώπων από επιπλέοντα απορρίµµατα, πετρελαιοκηλίδες, φύκια, επικίνδυνες µέδουσες, επιπλέουσες χηµικές ουσίες κ.ά.
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους γίνεται λόγος ότι «το σύστηµα (δίχτυ / φράγµα) πρέπει να έχει συνολικό ύψος τουλάχιστον ένα µέτρο και δέκα εκατοστά (1,10µ.) µε ύψος εξάλων (πάνω από την επιφάνεια του νερού) τουλάχιστον πενήντα εκατοστά (0,50 µ.) και βύθισµα τουλάχιστον εξήντα εκατοστά (0,60 µ.) Επιθυμητό το µεγαλύτερο δυνατό µήκος (έξαλλα – βύθισµα). Να µην υπερβαίνει τα επτά κιλά ανά τρέχων µέτρο (7 κιλά / µέτρο)».
Θα έχει χρώμα πορτοκαλί-κίτρινο για να ξεχωρίζει στο νερό ενώ η ανάδοχος εταιρία που θα επιλεγεί υποχρεούται να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη συντήρησης-επισκευών τεσσάρων ετών και έχει υποχρεώσεις για «τυχόν απαιτήσεις προμήθειας και εγκατάστασης συγκεκριμένων συστημάτων επί των σκαφών της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (Σ.Υ.) για τη χρήση (τοποθέτηση και απεγκατάσταση) των εν λόγω ΠΠΣ, καθώς επίσης αντίστοιχη εκπαίδευση συγκεκριμένου αριθμού εκπροσώπων της αναθέτουσας αρχής (Α.Α.). aftodioikisi
ΧΑΜΕΝΟΙ οι αγρότες ως μετά το 2027, η ΚΑΠ θα εξανεμίσει το εισόδημά τους
-
*Όλα θα εξαρτηθούν από τα κονδύλια που θα είναι διαθέσιμα για την ΚΑΠ μετά
το 2027 και αυτό είναι μια πολιτική απόφασ*η, τόνισε ο κ. Πέτρος
Αγγελόπουλ...
Πριν από 3 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα