Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δ.Σ. Τριφυλίας: Ομόφωνα αίτημα για επανίδρυση αστυνομικών τμημάτων!

Ομόφωνα ελήφθη απόφαση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για υποβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό αιτήματος για επανίδρυση και επαναλειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου!
Το όλο θέμα, όπως εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, ήταν το δεύτερο εκτός ημερήσιας διάταξης. Μετά την εκφώνησή του ο πρόεδρος ρώτησε «ομόφωνα;» και ο κ. Μερκούρης παρενέβη, λέγοντας: «Ο δήμαρχος κουβέντιασε με τον Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα, να δούμε».
Ακολούθως ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε ότι ως Δημοτική Αρχή πριν και ως παράταξη τώρα είναι υπέρ της επανίδρυσης, με τον κ. Αυρηλιώνη να λέει «ομόφωνα».
Σε νέα παρέμβασή του ο κ. Μερκούρης είπε: «Δεν είμαστε υπέρ του τοπικού αστυνόμου,

δήμαρχε. Αν είναι για τοπικό αστυνόμο, λέμε όχι» και τον αντιπρόεδρο του Σώματος, Παναγιώτη Τσαφαρά, να σημειώνει: «Αστυνομικό τμήμα είπε» και τον πρόεδρο να διαβάζει στο μικρόφωνο τον τίτλο του θέματος, «Επαναλειτουργία αστυνομικών τμημάτων Φιλιατρών και Κοπανακίου».
Από την αντιπολίτευση ζητήθηκε να αναφερθεί στην απόφαση η λέξη «επανίδρυση» και τον κ. Λεβεντάκη να αναφέρει: «Επαναλειτουργία, το ίδιο δεν είναι; Επανίδρυση;» και τον κ. Κατσίβελα να λέει ότι πρέπει να αναφέρεται επανίδρυση, επειδή έχουν καταργηθεί τα Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου. «Μη μας θολώσουνε τα νερά με τοπικό αστυνόμο», τόνισε ο κ. Μερκούρης με τους Δημήτρη Δριμή και Χαράλαμπο Καναλουπίτη να επιμένουν για αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα, ο κ. Καναλουπίτης είπε ότι στα Φιλιατρά έχουν απορρίψει τον τοπικό αστυνόμο.
Ο κ. Λεβεντάκης σημείωσε ότι είναι για αστυνομικά τμήματα και ότι στον υπουργό έθεσαν τα προβλήματα, αλλά καλό είναι να έχουν και μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κ. Δριμή να συμπληρώνει ότι θέλει τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της επανίδρυσης των αστυνομικών τμημάτων, όπως είπε και ο κ. Τσαφαράς. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα