Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Δαπάνες που προκαλούν τους πολίτες


 Την επιστροφή στην κανονικότητα είναι προφανές ότι κάποιοι την έχουν εκλάβει ως συνέχιση του πάρτι με λεφτά του Δημοσίου στην υγειά των κορόιδων που διακόπηκε το 2009.
Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη εξήγηση σε γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Ποιος δηλαδή ήταν ο σπουδαίος λόγος που θα έπρεπε να κόψει πίτα ο υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης για όλο το προσωπικό με κόστος 12.000 ευρώ; Για ποιο λόγο το γεύμα της Υπαπαντής στην Καλαμάτα θα πρέπει να στοιχίσει τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με πέρυσι; Περισσεύουν χρήματα και δεν το ξέρουμε; Και αν περισσεύουν, θα πρέπει να ξοδευτούν σε γεύματα και βασιλόπιτες;
Δεν χωρά αμφιβολία ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό. Δεν αντιλαμβάνονται πού βρίσκεται η χώρα, ποιο είναι το παράδειγμα που πρέπει να δίνουν στην κοινωνία. Βασιλόπιτα μπορεί να κοπεί με τα έξοδα ρεφενέ ή με ελάχιστο κόστος ή να την πληρώσει από την τσέπη του ο υπουργός που θέλει να ευχαριστήσει τους υφιστάμενούς του. Η νέα δημοτική αρχή θα έπρεπε να κρατήσει στα περσινά επίπεδα το κόστος του γεύματος της Υπαπαντής και αυτό μπορούσε να το επιτύχει με δύο τρόπους: ή βρίσκοντας καλύτερη τιμή ή περιορίζοντας τα άτομα. Όταν δεν κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο δείχνει αδιαφορία και ανικανότητα.
Οι πολίτες προκαλούνται με αυτές τις δαπάνες, είναι σαν κάποιος να τους βγάζει τη γλώσσα και να τους λέει ότι είναι κορόιδα. Αυτές οι πρακτικές ενισχύουν τον λαϊκισμό. Η πρόκληση οδηγεί σε αντίδραση και η αντίδραση σε χειρότερες επιλογές ακραία καταστροφικές. Τα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε να είχαν κάνει σοφότερους τουλάχιστον αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Δυστυχώς δείχνουν με τη συμπεριφορά τους ότι τίποτα δεν διδάχτηκαν και τίποτα δεν κατάλαβαν.    
 Γ.  Παναγόπουλος eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα