Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

«“Χάθηκε” ο Βιολογικός Γαργαλιάνων» γνωστοποίησε ο Λεβεντάκης

Σοκαριστική ανακοίνωση του δημάρχου σε εκδήλωση στην Αθήνα
Σοκαριστική είναι η ανακοίνωση, όπως μας μεταφέρθηκε, στην οποία προέβη ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, το βράδυ του Σαββάτου, κατά την εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας στην Αθήνα, ότι “χάθηκε” το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ.ΚΑ) Γαργαλιάνων.
Σύμφωνα πάντα με όσα μας μεταφέρθηκαν, ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε από μικροφώνου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ότι δεν έκανε συνάντηση την προηγούμενη μέρα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επειδή ήταν στο υπουργείο και τόνισε ότι ο Βιολογικός Γαργαλιάνων “χάθηκε” και δεν εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, όπως λέγεται, συμπληρώνοντας ότι η μελέτη του έργου κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ με χρήματα του τριφυλιακού λαού… Στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων αρκετές είναι οι αναφορές, σε υψηλούς τόνους, με καταγγελίες, μομφές και εκατέρωθεν βολές, που έχουν γίνει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας από την αρχή της τρέχουσας

δημοτικής περιόδου μεταξύ των δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, εντεταλμένου Γαργαλιάνων Στάθη Ανδρινόπουλου και του πρώην δημάρχου κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτη Κατσίβελα.
Οι δύο πρώτοι «κατηγορούν» τον τελευταίο ότι δεν έκανε ό,τι έπρεπε και ότι ουσιαστικά έθετε εμπόδια (όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο κ. Λεβεντάκης ότι του είπε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μελέτη), γιατί «δε θέλει το έργο», με τον κ. Κατσίβελα να απαντά ότι η Δημοτική του Αρχή το έφτασε από τα αζήτητα που ήταν ένα βήμα πριν την ένταξή του για χρηματοδότηση. Επίσης, πως ό,τι ανακύπτει μπορεί να ξεπεραστεί, κατηγορώντας τη σημερινή Δημοτική Αρχή και «ασχετοσύνη».
Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Λεβεντάκης ενημέρωσε ότι πήραν τέσσερις μήνες παράτασης για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης του έργου για ένταξη. Βεβαίως, παράταση δόθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2029, με την 1η τροποποίηση Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» – άξονας προτεραιότητας 14: “Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος, Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)», με την οποία ορίζεται ότι «η ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων από 30ή Δεκεμβρίου 2019 γίνεται 30η Απριλίου 2020».
Μέχρι την 30ή Απριλίου υπάρχει χρόνος τριών «γεμάτων» μηνών. Πώς είναι δυνατόν να «χάθηκε» το έργο από τώρα και χωρίς καν να υποβληθεί πρόταση στην Πρόσκληση και να αξιολογηθεί από την ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ; Ποιος υπουργός είναι αυτός που ενημέρωσε το δήμαρχο ότι «χάθηκε» το έργο, πώς και γιατί; Το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης «δείχνει» το δρόμο! Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ!
Τέλος, πράγματι, είπε ο κ Λεβεντάκης ότι χάθηκε το έργο, όπως μας μεταφέρθηκε, Ή παράκουσαν οι παριστάμενοι;  Ηλίας Γιαννόπουλος tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα