Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ανοιχτά τα συνεργεία αυτοκινήτων, αλλά χωρίς άδεια προσέγγισης για τους πελάτες

Να δοθεί η δυνατότητα να κλείσουν ζητά ο πρόεδρος Θεοδ. Καλογερόπουλος
Να ισχύσει και για τους επισκευαστές αυτοκινήτων και μηχανημάτων ό,τι έχει εφαρμοσθεί λόγω κορωνοϊού και στις άλλες επιχειρήσεις που πλήττονται, ζητά το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεσσηνίας μέσω του προέδρου του Θεόδωρου Καλογερόπουλου.
Μιλώντας στο «Θάρρος», ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι τα συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανημάτων δεν περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, ενώ από την άλλη πλευρά, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν υπάρχει άδεια στους πολίτες για να πάνε το όχημά τους σε συνεργείο.
Καμία κίνηση
Όπως ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου σημείωσε, πλέον στις επιχειρήσεις τους δεν

υπάρχει καμία κίνηση: «Η προσέλευση πελατών έχει μειωθεί σχεδόν 3 εβδομάδες τώρα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έρχεται κανένας. Απλώς καθόμαστε στα άδεια μαγαζιά μας. Ως επιχειρήσεις δεν έχουμε ενταχθεί ούτε σε αυτές που κλείνουν, αλλά και ως κωδικός δραστηριότητας ούτε σε αυτές που θα επιδοτηθούν. Εμείς πώς θα πληρώσουμε υπαλλήλους και υποχρεώσεις στο τέλος του μήνα;», αναρωτήθηκε.
Επίσης, σημείωσε ότι ακόμα και για το ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται στα συνεργεία κάθε τρεις μέρες, δεν μπορούν να γνωρίζουν ούτε πού έχει ταξιδέψει το προηγούμενο διάσημα, ούτε ποιους είχε επιβάτες. Έτσι, είναι μεγάλος ο κίνδυνος μεταφοράς του ιού, παρότι τηρούν τους κανόνες για μάσκες και γάντια.
Αιτήματα
Σε ό,τι αφορά τα οχήματα των Σωμάτων Ασφαλείας και τα ασθενοφόρα, αυτά -όπως είπε ο κ. Καλογερόπουλος- έχουν συμβάσεις με συγκεκριμένα συνεργεία και εξυπηρετούνται, ενώ πρότεινε για τα ιδιωτικά οχήματα να μένει ανοικτό ένα συνεργείο ανά πόλη.
Ως Σωματείο, ζητούν την άμεση απόδοση του επιδόματος σε όλους τους αυτοαπασχολουμένους και τους εργαζομένους. Επίσης, την αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων προς τις τράπεζες χωρίς επιβολή τόκων και προστίμων μέχρι το Σεπτέμβριο, δίχως όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο και για τις ρυθμίσεις σε ΔΕΗ κ.λπ.
Την αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για 8 μήνες με την ταυτόχρονη επιβολή επιπρόσθετων βοηθητικών μέτρων, όπως η άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, η απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου για τη φετινή χρονιά, όπως και από το τέλος επιτηδεύματος και τον ΕΝΦΙΑ. Την απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες Ιανουαρίου – Μαΐου χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τέλος, την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη, την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο και προστασία επαγγελματικής στέγης για 6 μήνες.
Βίκυ Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα