Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Αυτό είναι το νέο ωράριο των φαρμακείων της Μεσσηνίας

Ισχύει από αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου-Θα είναι προσωρινό και θα διαρκέσει όσο και η απαγόρευση κυκλοφορίας
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ 09:00 – 17:00
Με νέο ωράριο θα λειτουργούν από την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 πλέον τα φαρμακεία σε πολλές περιοχές της χώρας, έπειτα από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για να αναχαιτιστεί ο κοροναϊός, ενώ το ίδιο ισχύει και στον Νομό μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Όλα τα φαρμακεία από αύριο θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Οι διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις θα ισχύουν

κανονικά με λίστα που θα ανακοινωθεί άμεσα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.



Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας:
Έπειτα από την απόφαση της Κυβερνήσεως περί απαγόρευσης της άσκοπης μετακινήσεως των πολιτών, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας με συνεδρίασή του την Τρίτη 24/03/20 , πήρε ομόφωνα την απόφαση να τροποποιήσει το ωράριο εργασίας των φαρμακείων ως εξής:
Συνεχές ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 09:00-17:00.
Ημερομηνία έναρξης του μέτρου προτείνεται να είναι η 27/03/20 ώστε η αυριανή μέρα 26/03/20 (σήμερα) να είναι ημέρα προετοιμασίας για την μετάβαση στο νέο τρόπο λειτουργίας.
Το ωράριο είναι δεσμευτικό για όλα τα μέλη του Φ.Σ. Μεσσηνίας και αφορά τόσο τα φαρμακεία του Δήμου Καλαμάτας, όσο και τα φαρμακεία των άλλων Δήμων αλλά και τα μονοεδρικά. Το νέο ωράριο θα αποσταλεί στον αρμόδιο Περιφερειάρχη προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση.
Υιοθετούμε ένα ωράριο ώστε να έχουμε συγκεντρωμένες τις ώρες λειτουργίας προς ελαχιστοποίηση τόσο των δικών μας μετακινήσεων αλλά και των επισκέψεων του κοινού, με ένα ωράριο που θα είναι πλήρως κατανοητό από τους πολίτες. Αυξάνουμε τις αντοχές του φαρμακευτικού κόσμου ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του ως κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας .Επιπλέον φροντίζουμε για τη λειτουργία των φαρμακείων μας με καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για εμάς και τους εργαζόμενούς μας. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος θέτει τον καθένα από εμάς προ των ευθυνών του απέναντι στον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και το κοινό.
Το ωράριο τροποποιείται λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν ανακύψει ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κοροναιού. Για αυτό το λόγο θα είναι προσωρινό όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας ενωμένο και με αίσθημα υψηλής ευθύνης θα δώσει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί.
Ζητάμε κατανόηση από τα μέλη μας και το κοινό μας.
Είναι μια προσωρινή κατάσταση την οποία προσπαθούμε και θα επιτύχουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΤΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2721093267          messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα