Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Σε εισαγγελία και ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης το έργο στον πρώην Ξενώνα Σιδηροκάστρου για Πυροσβεστικό Κλιμάκιο


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχουν φτάσει καταγγελίες για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το έργο επισκευής του παλιού Ξενώνα Σιδηροκάστρου, όπου «θα» στεγαστεί Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Καταγγελίες για μη σύννομες διαδικασίες, σύμφωνα με τις οποίες το έργο ήδη έχει υλοποιηθεί, αλλά μόλις χθες συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας με θέμα «Έγκριση πρακτικού της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για τις εργασίες επισκευής στον ξενώνα Σιδηροκάστρου».

Στη συνεδρίαση σημειώθηκε ένταση με το «καλημέρα», καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης ρώτησε αν το έργο έχει ολοκληρωθεί και αν μπορούν να δεσμευτούν ο πρόεδρος της Επιτροπής και οι αντιδήμαρχοι – μέλη της ότι το έργο δεν έχει εκτελεστεί και ολοκληρωθεί, με τον αντιδήμαρχο Αλέκο Κουτρουμπή να του λέει: «Θέλετε να γίνει το έργο; Αφού δε θέλετε να γίνει το έργο» και τον κ. Μερκούρη να του απαντά: «Αφήστε αυτά τα τερτίπια. Εγώ σας προκαλώ, έχει εκτελεστεί το έργο; Όχι; Δεσμεύεστε; Δεσμεύεστε ότι το έργο δεν έχει εκτελεστεί;». Τότε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος είπε: «Όχι».
Σε νέα ερώτηση του κ. Μερκούρη αν έχει εκτελεστεί το έργο, ο κ. Βλάχος απάντησε: «Όλο το έργο; Όχι όλο». Ο δε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Ο.Ε. έλεγε συνέχεια «δε θέλετε να γίνει το έργο» και ο κ. Μερκούρης σχολίασε: «Μετά αυτή την εξέλιξη, εγώ καταγγέλλω τη διαδικασία και αποχωρώ». Επίσης, ότι «εγώ, για να συναινέσω σε έκνομες ενέργειες, δε θα συναινέσω».
Σημειώνεται ότι και οι τρεις αντιδήμαρχοι μιλούσαν για έργο και όχι για εργασίες!
Ενστάσεις για τη διαδικασία που τηρήθηκε εξέφρασε και η Σταματία Αλεξοπούλου, που ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής πως «θα ψηφίσω λευκό». Και επισήμανε: «Δεν τηρήθηκε η διαδικασία. Το έργο πρέπει να γίνει, όμως δεν έγινε με τη σειρά που έπρεπε να γίνει, γι’ αυτό και ψηφίζω λευκό. Δηλαδή, μέχρι τις 29 Ιουνίου που είναι η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που άνοιξε τις προσφορές, όπως λένε τα Πρακτικά, έστω να βεβαιώσει κάποιος ότι δεν είχε υλοποιηθεί το έργο μέχρι τις 29 Ιουνίου. Απ’ ό,τι βλέπω, δε μας το βεβαιώσατε». Επίσης, σημείωσε πως υπήρχε χρόνος για δημοπρασία, τονίζοντας ότι «στις 26 (σ.σ. Ιουνίου) θα ερχόταν ο κ. Χαρδαλιάς, τι θα εγκαινίαζε, τα ντουβάρια;»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική φορά κατά την οποία σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν έγινε καθόλου εισήγηση, δεν αναφέρθηκε τίποτα απολύτως, ούτε κουβέντα για το θέμα το οποίο εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους των τεσσάρων συμμετεχόντων αντιδημάρχων. Η δε διάρκειά της ήταν μικρότερη από 4 λεπτά!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
το θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα