Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3: Πληρώνονται 253,8 εκατ. ευρώ σε 42.783 δικαιούχους


Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 42.783 πρώτων δικαιούχων του 3ου κύκλου για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ποσό συνολικού ύψους 253,8 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 61.636 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.
Η επόμενη πίστωση ποσών του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία εκταμίευσης των χαμηλότοκων δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ. Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της αναλυτικής υπουργικής απόφασης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά και την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport, οι περισσότεροι από 160.000 αιτούντες θα πρέπει να καταθέσουν την τελική αίτηση μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.
Σε όσους σπεύσουν να υποβάλουν την αίτηση, είναι πιθανή η εκταμίευση του δανείου ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η ΑΑΔΕ έχει αναρτήσει έναν αναλυτικό οδηγό για την επιστρεπτέα προκαταβολή στο myBusinessSupport.
Οι ενισχύσεις με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής στο πλαίσιο της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 233/10.10.2020 χορηγούνται είτε σύμφωνα με τους όρους της από 19.03.2020 ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19», είτε σύμφωνα με τους όρους του κανονισμού (ΕΕ) για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (Κανονισμός deminimis )και αφορούν τους μήνες Μάρτιο ως και Αύγουστο 2020. Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο αναφοράς 0,83%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα