Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Καλαμάτας: 73.800 ευρώ ο λογαριασμός των καταστροφών στις καταλήψεις


Ποσό 73.800 ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος Καλαμάτας για να αποκαταστήσει τις ζημιές που έγιναν στα σχολεία της πόλης, κατά τη διάρκεια των μαθητικών καταλήψεων.
Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με τίτλο “Επείγουσα προμήθεια ειδών ξυλείας, μορφοσιδήρου και χρωμάτων για τις ανάγκες επισκευής των σχολικών μονάδων λόγω καταλήψεων”, προϋπολογισμού 73.799,79 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προμήθειας.
Στο σκεπτικό της εισήγησης της Διεύθυνσης επισημαίνεται ότι ελήφθησαν υπόψη τα εξής: “Το έκτακτο - εποχικό εργατοτεχνικό προσωπικό που έχει προσληφθεί από τον Δήμο Καλαμάτας σε υλοποίηση των αποφάσεων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του Covid-19, το οποίο εξαιτίας και του εύρους των ειδικοτήτων του (ξυλουργοί, ελαιοχρωματιστές, σιδηρουργοί κ.λπ.) μπορεί, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου να συνδράμει στην άμεση αντιμετώπιση - αποκατάσταση των ζημιών στις σχολικές μονάδες που τελούσαν υπό κατάληψη. Οι συνθήκες Covid-19 που επικρατούν στην τρέχουσα φθινοπωρινή περίοδο, εξαιτίας των οποίων η αποκατάσταση των ζημιών πρέπει να είναι άμεση, ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο ανάγκης συνωστισμού μαθητών σε λιγότερες αίθουσες επειδή τυχόν αριθμός
αιθουσών φέρει ζημιές και φθορές (π.χ. κατεστραμμένα παράθυρα, φθορές στις επιφάνειες τοίχων, στους χώρους υγιεινής κ.λπ.)”.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος παρατήρησε ότι “το κόστος στους δημότες πάει” και σημείωσε: “Είμαστε υπέρ της διεκδίκησης με πολιτισμένο τρόπο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην εκπαίδευση, αλλά αυτά δεν είναι λόγος για καταστροφές”.
Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ρώτησε αν όλο το ποσό θα πάει για τις ζημιές των καταλήψεων, αν ήταν τέτοιο το μέγεθός τους.
Ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας απάντησε πως “ό,τι λέει η εισήγηση, δεν χρειάζεται εξήγηση”. Και υπενθύμισε την αναλυτική παρουσίαση των ζημιών από τις καταλήψεις που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ηλίας Γυφτέας.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος συμπλήρωσε ότι “έχει γίνει καταγραφή, τις έχω δει τις ζημιές στο Τεχνικό και στο Πολυκλαδικό”.    Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα