Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αδελφός Κασσελάκη επιτίθεται στους 87 - Βουλευτές, μέλη, ξαδέλφια και τρολ στον εμφύλιο

Στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε και ο αδελφός του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιτέθηκε στους 87 (βουλευτές και στελέχη του κόμματος) μετά την επιστολή- εξέγερσή τους απέναντι στις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος. Η επιστολή έχει πυροδοτήσει έναν άνευ προηγουμένου εμφύλιο μεταξύ των μελών του κόμματος, με πολλούς μάλιστα να μιλούν για πραξικόπημα, ενώ ο διαδικτυακός πόλεμος μαίνεται με τη συμμετοχή στελεχών, υποστηρικτών και των αναγκαίων τρολ.
Ο Στέλιος Κασσελάκης παρενέβη σχολιάζοντας ανάρτηση του ένθερμου υποστηρικτή του αδελφού του Νίκου Μωραϊτη καταλογίζοντας στους 87 ότι επιδιώκουν σύμπλευση με συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα, αφού «έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κόμματα, άρα και το σωστό».
Η απάντηση του Στέλιου Κασσελάκη ήρθε κάτω από την ανάρτηση Μωραϊτη που κατηγορούσε τους 87 για πραξικόπημα, γράφοντας:
«Το «πραξικόπημα του Συνεδρίου» απέτυχε.
Τώρα έχουμε το «πραξικόπημα των με 87».
Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι ο Κασσελάκης πάλευε μόνος του στις Ευρωεκλογές, με καμιά δεκαριά ανθρώπους. Οι άλλοι απλώς περίμεναν ένα κακό αποτέλεσμα για να βάλουν την υπογραφή τους».
Ο Στέλιος Κασσελάκης απάντησε υπερασπιζόμενος τις επιλογές του αδελφού του:
Στέφανος: Θέλω Διαφάνεια και κανένα συμφέρον στην επιβίωση του κόμματος, έτσι ώστε να υπηρετούμαι το συμφέρον της βάσης και όχι των λίγων
«87»: Θελουμε συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα. Έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κομματα άρα και το σωστό.



Νωρίτερα, μέσω πηγών, η Κουμουνδούρου είχε απαντήσει στους βουλευτές και τα στελέχη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης, «δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο».
Προσέθεταν δε, ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα» και κατέληγαν σημειώνοντας ότι είναι γνωστό πως την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και την Κυριακή 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Η πρώτη αντίδραση πάντως, εκδηλώθηκε λίγο αργότερα όταν το τρολ Πεν Νταλαούρα εξέφρασε τη στήριξή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, δημοσίευσε και μια σελίδα με υπογραφές υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, ως «απάντηση»- όπως το χαρακτηρίζει- στους 87 βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή είναι η ''απάντηση'' μας» σχολιάζει. Εως τις 10 το βράδυ της Πέμπτης στην πλατφόρμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.800 υπογραφές.

Ολόκληρη η ανάρτηση:
Ως «απάντηση» στις 87 υπογραφές κ ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η «απάντηση» μας.
Στηρίζουμε τον νόμιμα κ δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο μας Στέφανο @skasselakis κ απορρίπτουμε ενέργειες που δεν έχουν τη νομιμοποίηση της βάσης.
Υπογράφουμε όλοι παιδιά.
Το παρασκήνιο, τα μηνύματα και οι εκπλήξεις στις 87 υπογραφές κατά Κασσελάκη
Πρόσωπα - «κλειδιά» για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, αλλά και πολλαπλά μηνύματα κρύβουν τα ονόματα των 7 βουλευτών και των 80 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τα οποία συνοδεύουν κείμενο παρέμβασής τους για τις ραγδαίες, εσωκομματικές εξελίξεις, βάλλοντας ανοιχτά κατά των πολιτικών επιλογών, αλλά και των οργανωτικών αλλαγών που δρομολογεί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.
Το παρασκήνιο
Εκτός από την απουσία εσωκομματικής συζήτησης για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης περί «μαύρων ταμείων», αλλά και το αιφνιδιαστικό λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο της Αυγής πυροδότησαν την επίσπευση της συγγραφής του κειμένου, αθροίζοντας ολοένα και περισσότερες υπογραφές στελεχών στο τέλος του, κατά τις τελευταίες ώρες.
Αν και δεν πρόκειται για τη συνολική δύναμη πυρός, σύμφωνα με πληροφορίες, εντούτοις τα ονόματα των στελεχών που συνυπογράφουν το κείμενο αποκτούν ιδιαίτερη, εσωκομματική υπεραξία, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, στις 7 Ιουλίου.
Σύμπασα η «προεδρική φρουρά»
Στα αναμενόμενα ονόματα περιλαμβάνεται σύμπασα η «προεδρική φρουρά», δηλαδή στελέχη με ευθεία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, όπως οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης κά, αλλά και οι Ζανέτ και Γιώργος Τσίπρας αντίστοιχα.
Τρίτο κόμμα χωρίς... τους 5 βουλευτές
Ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, ωστόσο, ενέχουν στο κείμενο οι επτά υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των:
Όλγας Γεροβασίλη
Χρήστου Γιαννούλη
Μίλτου Ζαμπάρα
Διονύση Καλαματιανού
Ανδρέα Παναγιωτόπουλου
Αθηνάς Λινού
Κατερίνας Νοτοπούλου
Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε άλλο παρά τυχαίος θεωρείται, καθώς σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει πέντε βουλευτές από την σημερινή κοινοβουλευτική του δύναμη, αυτό αυτομάτως σηματοδοτεί την απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιορίζοντας δραματικά τους πολιτικούς χειρισμούς του κ. Κασσελάκη.
Σπάει η «ομάδα Παππά»
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε στους μυημένους στα εσωκομματικά, το γεγονός ότι το κείμενο συνυπογράφουν στελέχη που ανήκαν στον πυρήνα της «ομάδας Παππά», δηλαδή του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, όπως οι:
Γιάννης Μουζάλας
Ελένη Συμεωνίδου
Νίκος Καραντιλιόν
Αναστασία Σαπουνά (υποψήφια Ευρωβουλευτής)
Απώλειες και στους Κασσελίστας
Εν τω μεταξύ, το κείμενο συνυπογράφουν και πρόσωπα που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρώην βουλευτής, Ελένη Αυλωνίτου, αλλά και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές στις τελευταίες Ευρωεκλογές, όπως η Τζένη Αρσένη.
Επιπλέον, με το κείμενο συντάσσονται και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, Σπύρος Δανέλλης και Γιάννης Στέφος για τις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου αντίστοιχα, όπως και οι πρώην Βουλευτές Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Μαρία Θελερίτη κά.
Όλες οι υπογραφές στην επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ακολουθούν:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ
ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ
ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)
ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ
ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα