Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται νέο "χαράτσι" στις συντάξεις το 2011

Σε νέα μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το β΄ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με πληροφορίες του “Κ” από το Υπουργείο Οικονομικών.

Παρότι η επιλογή αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα σχετικά στοιχεία του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2011, έχει αρχίσει πλέον να “ωριμάζει” ραγδαία -κατά την εκτίμηση υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΙΚ- ιδιαίτερα μετά τη τεράστια απόκλιση από το στόχο της Ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη διαφαινόμενη αποτυχία της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών έχουν αρχίσει ήδη να προστίθενται δύο ακόμα παράγοντες ... νέας απορρύθμισης του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος:

Η παραμονή του συνολικού ποσοστού της στο 14-15% κατά την επόμενη πενταετία

Η πλήρης εφαρμογή της ρήτρας του Μνημονίου που αφορά το ύψος των κρατικών συνταξιοδοτικών δαπανών.

Συνολικά η εξοικονόμηση που θα προκύψει στις δαπάνες για συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα οδηγήσουν τα συμπεράσματα της μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής που θα δημοσιοποιηθούν στο διάστημα Δεκεμβρίου 2010-Μαρτίου 2011.

Για “αναθεώρηση των βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως καθορίζονται από το νόμο 3863/2010” (δηλαδή εκείνο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο) μιλά το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα