Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σίκατσεκ: Η Siemens έδινε χρήματα σε κόμματα

Η Siemens έδινε «πολιτικό» χρήμα στην Ελλάδα, παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής στο Μόναχο, ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ.
Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens επιβεβαίωσε ότι γνώριζε πως δίνονταν μίζες σε πολιτικά κόμματα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ονόματα, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα -αποδέκτες. Παρέπεμψε μάλιστα στον πρώην πρόεδρο της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος και αναμένεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη στο κλιμάκιο της επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο.

Ο κ. Σίκατσεκ φαίνεται πως αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος είπε πως δόθηκαν λεφτά σε μικρό κόμμα της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο σύστημα των «μαύρων ταμείων», αναλύοντας τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ ήταν ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας, μέσω των οποίων διοχετεύθηκαν 1,3 δισ. ευρώ για μίζες της Siemens σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2008 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 108.000 ευρώ για το αδίκημα της απάτης σε βάρος της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα