Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Στο ΕΣΥ πιλοτικά οι κλάδοι υγείας των ταμείων

Στην πιλοτική υπαγωγή των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων στο ΕΣΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας, αρχίζοντας από το ΙΚΑ και από τις διοικητικές περιφέρειες Κρήτης και Θεσσαλονίκης
Στην πιλοτική υπαγωγή των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων στο ΕΣΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας, αρχίζοντας από το ΙΚΑ και από τις διοικητικές περιφέρειες Κρήτης και Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει σε 15 ημέρες στα χέρια του μελέτη που εκπονούν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, υπό την επίβλεψη της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α.Δρέτα.
Ο υπουργός Υγείας δεν κρύβει την ανησυχία του για κάποια τεχνικά θέματα που ενδεχομένως προκύψουν με τους συμβασιούχους γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των γιατρών του Ιδρύματος.

Εκτιμά, δε, ότι για να προχωρήσουν οι αλλαγές αυτές χρειάζεται ευρεία πολιτική συναίνεση ενώ θεωρεί δεδομένη τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εγχείρημα αυτό.

Σε άτυπη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης ο κ.Λοβέρδος με τους δημοσιογράφους, έγινε κατανοητό ότι ο Νοέμβριος θα είναι μήνας νέων νομοσχεδίων που αφορούν τη φαρμακοβιομηχανία, το νέο σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ, καθώς και τη ρύθμιση των θεμάτων που έχουν προκύψει στις ιδιωτικές κλινικές.


Επίσης θα πρέπει να μειωθεί το θέμα του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών με τη δέσμευση όμως ότι θα αποπληρωθούν άμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από το κρίσιμο τεστ των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΕ θα περάσει το υπουργείο Υγείας στις 16 και 17 Νοεμβρίου όπου θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας - και θα ζητήσει απολογισμό - αντιπροσωπεία της Τρόικας.

Ήδη ομάδα εμπειρογνωμόνων κάνουν ελέγχους εδώ και μία εβδομάδα για θέματα που αφορούν στα οικονομικά στον τομέα της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα