Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

“Έμεινε” στην Ιστορία η Θάλεια Δραγώνα…

.Δεκτή από την υπουργό Παιδείας η παραίτησή της

Παραιτείται η Θάλεια Δραγώνα;

Το τελευταίο κεφάλαιο της «ιστορίας» της Θάλειας Δραγώνα ως ειδική συμβούλου στο Υπουργείο Παιδείας γράφτηκε σήμερα, καθώς η υπουργός κυρία Άννα Διαμαντοπούλου έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Οι κατά καιρούς θέσεις που διατύπωνε η κυρία Δραγώνα προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της κοινής γνώμης καθώς και μέρους του πολιτικού κόσμου της χώρας και στάθηκαν αφορμή για την κήρυξη ενός ιδιότυπου «πολέμου αλληλογραφίας» με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος συνθέτης κατηγόρησε την πρώην ειδική γραμματέα του υπουργείου πως με ορισμένες θέσεις της «αποδομεί τις ιδέες, πεποιθήσεις και τα πιστεύω, σε σχέση με το ελληνικό έθνος και τις ρίζες του».

Εντύπωση είχε προκαλέσει και το δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα” στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο η πρώην, πλέον, ειδική σύμβουλος της υπουργού επιτέθηκε φραστικά στην Ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, στην οποία η ίδια της είχε συστήσει «να προσέχει», αναφερόμενη στην προσπάθειά της να διδάξει τα ελληνικά στα παιδιά των Πομάκων της περιοχής.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν, πάντως, η διαρροή της πρότασής της να διδάσκεται η Ιστορία ως προαιρετικό μάθημα στο νέου τύπου Λύκειο που σχεδιάζει το Υπουργείο.

Ένα ζήτημα, δηλαδή, το οποίο ανέδειξε με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του το “Πρώτο Θέμα”…

2 σχόλια:

  1. ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΨΕΛΙΣΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΚΑΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι την θελουμε την ιστορια οταν τη γραφουμε παραποιοντας την και την διαβαζουμε παραμορφωνοντας την......

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα