Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Πονηρίδης θα ψηφίσει ΓΑΠ…

Ο κ. Πονηρίδης και ο κ. Καλόπιστος είναι έμποροι. Και ανταγωνιστές. Διατηρούν καταστήματα στον ίδιο εμπορικό δρόμο, σε απόσταση 50 μέτρων μεταξύ τους. Ο κ. Καλόπιστος τελευταία δεν πηγαίνει καλά. Εχει να ανανεώσει τη βιτρίνα του εδώ και μήνες, σε αντίθεση με τον κ. Πονηρίδη, ο οποίος ανά μήνα κάνει και μια μικρή ανακαίνιση. Βιτρίνα, προσωπικό, εμπόρευμα, πινακίδες, όλα μαρτυρούν πως ο κ. Πονηρίδης σε λίγο καιρό θα πετάξει εκτός αγοράς τον ανταγωνιστή του, καθώς προσελκύει μεγαλύτερη πελατεία. Και όμως, όσοι τους γνωρίζουν στην πιάτσα, θεωρούν πως ο κ. Καλόπιστος είναι καλύτερος έμπορος και αδυνατούν να εξηγήσουν πώς ο ανταγωνιστής του πάει καλύτερα.
Προφανώς αγνοούν κάτι που μόνο οι ίδιοι οι δύο ανταγωνιστές γνωρίζουν, αλλά ο καθένας για τον εαυτό του και όχι για τον άλλον: Ο κ. Καλόπιστος πληρώνει στην ώρα του το ΙΚΑ για τους εργαζόμενους, το ΤΕΒΕ και την εφορία.
Αντίθετα, ο κ. Πονηρίδης έχει καταφεσώσει τα ταμεία και τη ΔΟΥ. Και όμως, λειτουργεί κανονικά. Κι αυτό διότι ξέρει να περιμένει. Να περιμένει την επόμενη ρύθμιση για οφειλές ως εργοδότης, επαγγελματίας και φορολογούμενος. Και μέχρι τότε θα μπορεί να διαθέτει τον ΦΠΑ και τις εισφορές για ανακαίνιση του μαγαζιού, για νέο εμπόρευμα και για καλύτερη πινακίδα. Και μέχρι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, θα έχει στο μεταξύ πετάξει έξω από το παιχνίδι τα κορόιδα, ήτοι τους συνεπείς φορολογούμενους ανταγωνιστές του.
ΥΓ.: Ο κ. Πονηρίδης ψήφισε και Σημίτη και Καραμανλή για δεύτερη τετραετία (2000 και 2007,
αντίστοιχα) και μάλλον το ίδιο θα κάνει και με τον Παπανδρέου, αφού όλοι τους τον ανταμείβουν για τη φορολογική του ασυνειδησία… Θ.ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα