Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

EAΣ Μεσσηνίας:Αποφάσισε την οριστική απόλυση του Δημήτρη Ραπτέα

ImageΤην οριστική απόλυση του τέως γενικού διευθυντή της οργάνωσης Δημήτρη Ραπτέα αποφάσισε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας με ψήφους 9-5, καταλογίζοντάς του απόλυτη ευθύνη για την οικονομική ζημιά που υπέστη η ΕΑΣ, ύψους περίπου 650.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος είχε αποφασισθεί και η προσφυγή της Ένωσης στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Ραπτέα για το ίδιο θέμα.

Πειθαρχική ποινήΗ επιβολή πειθαρχικής ποινής στον κ. Ραπτέα ήταν η εκκρεμότητα που είχε απομείνει από προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς η κατάθεση τριών διαφορετικών προτάσεων δεν είχε επιτρέψει τη λήψη απόφασης.
Σε δηλώσεις του χθες στο «Θ» μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Βασίλης Κοζομπόλης, υπογράμμισε ότι δεν έγιναν δεκτές οι παραινέσεις του να μη ληφθεί ακραία απόφαση, διότι σε μια νέα εξέλιξη των γεγονότων δε θα μπορεί να διορθωθεί, έτσι επικράτησε η πρόταση του κ. Κ. Κατσούλη για οριστική απόλυση.
Κατηγόρησε δε τον κ. Μ. Αντωνόπουλο ότι η πρόταση που κατέθεσε για

προσωρινή απόλυση του κ. Ραπτέα και ταυτόχρονα παραίτηση του προεδρείου, είχε ως στόχο την πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης. Μάλιστα, ο κ. Κοζομπόλης σημείωσε ότι με την αποχώρηση από την παράταξη των δύο συμβούλων τα πράγματα έχουν πλέον ξεκαθαρίσει και δεν υπάρχει ομηρία της πλειοψηφίας, εξαιτίας της συμπεριφοράς τους, ακόμα κι αν η μειοψηφία τούς προκαλεί ότι δεν μπορούν να λάβουν πλέον αποφάσεις.
«Η πλευρά του κ. Αντωνόπουλου ήθελε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα. Εμείς δε δεχόμαστε καμία συνυπευθυνότητα. Άλλωστε, εμείς το αναδείξαμε. Καλύτερα, λοιπόν, να μην έχουμε την πλειοψηφία, παρά να έχουμε συμπεριφορές που μας έφτασαν εκεί που μας έφτασαν», σχολίασε ο κ. Κοζομπόλης.
Την πρόταση της οριστικής απόλυσης ψήφισε τελικά και η παράταξη του κ. Κοζομπόλη.
Η εν λόγω απόφαση θα σταλεί στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία θα λάβει και την οριστική απόφαση. Εντός 20 ημερών η επιτροπή θα καλέσει τον κ. Ραπτέα να καταθέσει τις απόψεις του και να αποφασίσει.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ισπανία τον Οκτώβριο, στο οποίο θα μετέχουν 40 παραγωγοί απ’ όλη τη Μεσσηνία.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα