Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οικοδόμοι Κυπαρισσίας: Σφοδρή αντίδραση για την παράνομη εργασία

        
Τη σφοδρή αντίδραση των οικοδόμων της περιοχής της Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει η διαρκώς και αυξανόμενη παράνομη εργασία στην οικοδομή τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων. Το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισημάνει στις αρμόδιες αρχές το τεράστιο πρόβλημα που προκαλείται στους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και στην τοπική και εθνική οικονομία, από την παράνομη εργασία, ζητώντας να επιληφθούν με τις υπηρεσίες τους του θέματος και να το αντιμετωπίσουν.
Ωστόσο, δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει και το πρόβλημα αυτό, πλέον, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, λαμβάνοντας εκρηκτικές διαστάσεις, με οδυνηρές συνέπειες για τους ανθρώπους που δουλεύουν νόμιμα σε οικοδομικές εργασίες.
Σε ανακοίνωσή του στις 22 Σεπτέμβρη, η οποία κοινοποιείται στο Δήμο Τριφυλίας, το ΙΚΑ, το Αστυνομικό Τμήμα, τη ΔΟΥ, την Ομοσπονδία τους και την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας πλήττεται καθημερινά από την παράνομη εργασία τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων, δηλαδή ανθρώπων που εργάζονται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι στο ασφαλιστικό μας ταμείο και χωρίς να έχουν υποβάλει δήλωση άσκησης του επαγγέλματος του οικοδόμου στη ΔΟΥ.
Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη καθώς καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο αυτό και, μάλιστα, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, που η εύρεση οικοδομικής εργασίας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Αποτέλεσμα της παράνομης εργασίας στον κλάδο μας είναι καταρχήν η οικονομική μας εξαθλίωση, η τεράστια φοροδιαφυγή και η πτώχευση του ασφαλιστικού μας ταμείου. Είναι χρέος όλων μας να εναντιωθούμε στην παράνομη εργασία, που θίγει καταρχήν εμάς ως οικοδόμους, που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια νόμιμα και μοχθούμε καθημερινά για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, αλλά θίγει και το γενικότερο σύνολο. Είναι καιρός πλέον να μη δείχνουμε ανοχή στην παράνομη εργασία και γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, ώστε να παταχθεί η παράνομη εργασία και να μπορέσει να επιβιώσει το επάγγελμα των οικοδόμων, που πλήττεται καθημερινά.
Γνωστοποιούμε σε όλους: ιδιώτες - ιδιοκτήτες - κατασκευαστές και παράνομα εργαζομένους ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί το επάγγελμά μας και ειδικότερα θα καταγγέλλεται άμεσα οποιαδήποτε παράνομη απασχόληση διαπιστώνεται σε οικοδομική εργασία».
Μιλώντας στο «Θ» ο γραμματέας του Σωματείου, Χρήστος Καραμπεσίνης, σημείωσε: «Υπήρχε μία ανοχή, αλλά πλέον έχει εξαντληθεί και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη εργασία στην οικοδομή, υπάρχει φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, ανασφάλιστη εργασία. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, δε μας υπολογίζει. Εμείς αντιδρούμε για να προασπίσουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε και τη βοήθεια των συναδέλφων και του κόσμου».
Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Χρήστος Βερλέκης, τόνισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να σταματήσει η παράνομη εργασία και κάποια στιγμή πρέπει να κατοχυρωθεί το επάγγελμά μας στην οικοδομή. Δουλεύουμε νόμιμα, πληρώνουμε, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παράνομη εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα