Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την απαίτηση της τρόικας για κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας

Η απαίτηση της τρόικας για μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα ισοδυναμεί με αξίωση εξαθλίωσης των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποκρουστεί. Η τυχόν κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων διαλύει κάθε προστατευτικό ιστό των εργασιακών δικαιωμάτων.
  
ΘΕΜΑ :
Δήλωση του υπεύθυνου της ΔΗΜΑΡ για την οικονομική πολιτική, Δ. Χατζησωκράτη, σχετικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου και την οικονομική πολιτική
Εικόνα έχουν η ΝΕΤ και ΜΕΓΚΑ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της ΔΗΜOKΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  για την Οικονομική πολιτική, σχετικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου και την οικονομική πολιτική , έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η εφαρμογή του προϋπολογισμού δεν μπορεί να φορτώνεται αποκλειστικά στους διωκόμενους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, ούτε να επαφίεται στην φιλοτιμία και τον πατριωτισμό των δοκιμαζόμενων πολιτών,  η δε  ανάσχεση της ύφεσης δεν μπορεί να εξορκίζεται αλλά να απαιτεί αναπτυξιακές επιλογές και πρωτοβουλίες» .

ΘΕΜΑ :
Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τη συμφωνία της ΕΡΤ με την TEAM για τα δικαιώματα του  Champions League
Το θέμα της συμφωνίας της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Champions League φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Επικρατείας. Το κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν ο Νίκος Τσούκαλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Θανάσης Λεβέντης, έχει ως εξής:
Την στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη μείωση των δαπανών της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα μέσω της εφεδρείας - απόλυσης περίπου 1000 εργαζομένων, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συμφωνία με την TEAM ( την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Champions League).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η ΕΡΤ χρειάστηκε να προσφέρει 18-24 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League, τα οποία και θα προκαταβάλει στην ΤΕΑΜ, μιας και δεν έχει τη δυνατότητα χορήγησης εγγυητικής επιστολής.
Η κρατική τηλεόραση πρόκειται να δείξει 17  αγώνες το χρόνο, χωρίς να έχει την αποκλειστικότητα του τελικού του Champions League, αφού παράλληλα θα τον δείχνει και η Nova. Για να μπορέσει η ΕΡΤ να έχει οικονομικό όφελος, πρέπει να βρει για κάθε αγώνα που θα μεταδίδει διαφημιστικά έσοδα περίπου 400.000 ευρώ, την ώρα που η διαφημιστική αγορά τονίζει ότι η διαφημιστική απόδοση του Champions League τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πτώση.
Και όλα αυτά τη στιγμή που θα μπορούσε να πάρει και πάλι τα δικαιώματα με λιγότερα χρήματα, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρόσφεραν στην ΤΕΑΜ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ το έτος ( η συμφωνία της ΕΡΤ είναι 6-8 εκατ. ευρώ το έτος). Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη πρακτική είχε εφαρμόσει και η ΕΡΤ με τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, με προκλητικές συμφωνίες με συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
  • Αληθεύουν τα δημοσιεύματα του τύπου για το χρηματικό αντίτιμο της συμφωνίας της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ;
  • Το ποσό αυτό θεωρείται αναλογικό, όταν οι αντίστοιχες προσφορές των ιδιωτικών καναλιών  ήταν πολύ μικρότερες;
  • Θα υπάρχει οικονομικό όφελος για την ΕΡΤ από τη συγκεκριμένη συμφωνία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα