Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Eργαζόμενοι στους Δήμους: Σε απεργιακή κινητοποίηση από χθες

ImageΕπί ποδός… απεργιακού πολέμου βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μεσσηνίας. Η κινητοποίησή τους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Στ. Χριστόπουλος, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον.
Χθες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχείου, ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρξει ανάλογη κινητοποίηση και στο χώρο του Διοικητηρίου, όπως και στα Δημαρχεία άλλων Δήμων της Μεσσηνίας.
Παράλληλα, υπό κατάληψη βρίσκονται και τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας κι έτσι κανένα απορριμματοφόρο δε βγήκε για αποκομιδή απορριμμάτων, εκτός από αυτά που ήταν επιφορτισμένα με τον καθαρισμό του χώρου του νοσοκομείου και κάποιων σχολικών μονάδων για λόγους δημόσιας υγείας. Όπως τόνισε ο κ. Χριστόπουλος, «η κυβέρνηση απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης και έντασης των εργατικών αγώνων προχώρησε στο μοναδικό “όπλο” που της έχει απομείνει. Τη χρήση της αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες “φίλους της”.

Ο αγώνας ο δικός μας έχει γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων, γιατί γνωρίζουν ότι η ήττα η δικιά μας θα είναι και δικιά τους και του εργατικού κινήματος. Η υπεράσπιση αυτού του αγώνα είναι ζήτημα τιμής για την εργατική τάξη της χώρας μας, η οποία δοκιμάζεται από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Από την άλλη πλευρά, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή, η συμμετοχή δεν μπορεί να κριθεί ως ικανοποιητική, αφού επί συνόλου 494 εργαζομένων στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν οι 172. Στο απεργιακό δελτίο δεν υπάρχουν οι 66 καθαρίστριες των σχολείων, γιατί είχαν απογευματινή βάρδια και δεν υπήρχαν αποτελέσματα της συμμετοχής τους ή όχι στην κινητοποίηση.
Στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας δεν υπήρχε συμμετοχή, αφού, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, στο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, στο «Διοκλή», στη «Φάρις», στη ΔΕΥΑΚ και στα «Δημοτικά Σφαγεία» δεν έκανε απεργία κανένας εργαζόμενος.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα