Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οδ. Βουδούρης: Όλα στο φως για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπενθυμίσαμε ότι δεν πρέπει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να υπάρξουν δεσμεύσεις για την επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, λίγες μέρες πριν τις περιφερειακές εκλογές. Ένα τεράστιο έργο, που δεσμεύει τον τόπο για τα επόμενα τουλάχιστον 28 χρόνια, με πολλά στοιχεία του να παραμένουν αδιευκρίνιστα, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τα προβλήματα που έχουν αναδειχτεί.
Δυστυχώς, ο κ. Τατούλης αρνήθηκε την ενημέρωση. Διακήρυξε για άλλη μια φορά ότι ο διαγωνισμός προχωρά «κανονικά» παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο, όπως είχε υποσχεθεί για τις 25 Μαρτίου! Επίσης είναι γνωστό ότι όλα έγιναν βιαστικά και ελλειμματικά στη φάση της διαβούλευσης με τους φορείς και την κοινωνία.
Υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική εμπειρία από την εξέλιξη του έργου των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας, που έγινε με παρόμοιο τρόπο «ΣΔΙΤ» και τα αποτελέσματα του (πανάκριβοι για τους πολίτες, καθυστερήσεις, μειώσεις αντικειμένων) τα «γευόμαστε» ακόμα και στην περιοχή μας.
Για τους λόγους αυτούς, για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων ζητάμε:
  • Να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις με όλα τα στοιχεία και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
  • Να μην δεσμεύσει την Περιφέρεια ο απερχόμενος περιφερειάρχης για ένα τεράστιο έργο που αφορά τα επόμενα τουλάχιστον 28 χρόνια.
  • Να μην αλλάξει το Υπουργείο και η Περιφέρεια με αποσπασματικές και κατά το δοκούν αποφάσεις τα όποια στοιχεία του διαγωνισμού που θα θα ωφελήσουν περαιτέρω την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία και όχι το κοινωνικό σύνολο.
 
Δέσμευση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» είναι και παραμένει η ακύρωση μιας απόπειρας που καθυποτάσσει το συλλογικό συμφέρον στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους. Δε θα δεχτούμε για άλλη μια φορά, την προώθηση μερικών και κατ’ επιλογή λύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που θ’ ανακυκλώνει το ήδη οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει και θα το μεταθέτει στο μέλλον.
 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
 
Ιδρυτική συνέλευση για την "Πελοπόννησος Πρώτα"
 
 
Η περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Οδυσσέα Βουδούρη διεξάγει την ιδρυτική της συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή  στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας – Τρίπολη.
Ομιλητές θα είναι οι: Οδυσσέας Βουδούρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Νίκος Πατσαρίνος, περιφερειακός σύμβουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Τάκης Γατσόπουλος.
Στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους πολίτες αναφέρονται και τα εξής: "Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε το «Σύστημα-Τατούλη» και να δώσουμε την προοπτική αλληλεγγύης και ανάπτυξης που οι καιροί απαιτούν και οι αρχές μας επιβάλλουν".
- See more at: http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα