Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Πυρά» Γιαννάκου κατά Σαμαρά: Είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα;

...ο κ. Σαμαράς επέλεξε έναν άλλο ως επικεφαλής...
«Πυρά» Γιαννάκου κατά Σαμαρά: Είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα;Νέος γύρος εσωστρέφειας στη ΝΔ αυτή τη φορά με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009, κυρία Μαριέτα Γιαννάκου, η οποία ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές, εκτοξεύοντας μάλιστα τα «βέλη» της εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, μεταξύ άλλων για την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
Η κυρία Γιαννάκου μιλώντας για το νέο εκλογικό νόμο, όπου ο ψηφοφόρος θα επιλέγει με σταυρό και όχι με λίστα τους επόμενους ευρωβουλευτές, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα; Δύο μήνες, μόλις, πριν τις εκλογές, ανακοινώνουν αλλαγή του εκλογικού νόμου; Γιατί τέσσερις σταυροί σε διπλάσιο αριθμό υποψηφίων;».
Επίσης, η κυρία Γιαννάκου υποστήριξε πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, ώστε δίκαια όλοι οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προεκλογική τους καμπάνια και τόνισε πως είναι απαράδεκτο να ανακοινώνονται οι υποψήφιοι τμηματικά, καθώς έτσι ευνοούνται αυτοί που ανακοινώθηκαν πρώτοι.
Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε ακόμη τις επιφυλάξεις της για τη μετατροπή της χώρας σε μια εκλογική περιφέρεια. «Το Βέλγιο μπορείς να το γυρίσεις με αυτοκίνητο τρεις φορές σε μία μέρα και είναι χωρισμένο σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, ενώ η Ελλάδα σε μία;». Η ίδια υποστήριξε, επίσης, πως μέσα σε αυτό το χρόνο «θα εκλεγούν μόνο αναγνωρίσιμα τηλεοπτικά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν τις ικανότητες να διαχειριστούν τόσο κρίσιμα -σε αυτή την περίοδο της ΕΕ- ζητήματα».
Απαντώντας δε σε ερώτηση αν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό η κυρία Γιαννάκου δήλωσε πως έχει να του μιλήσει κατ' ιδίαν περίπου 1,5 χρόνο και πως ενώ θα έπρεπε να τον ενημερώνει, ούσα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ, ο κ. Σαμαράς επέλεξε έναν άλλο ως επικεφαλής, ο οποίος μάλιστα θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε «παράλογο».
Πηγή koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα