Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στο φως εικόνες από το βασανισμό του Καρέλι

Στο φως εικόνες από το βασανισμό του ΚαρέλιΕνα ελληνικό «Αμπου Γκράιμπ» με τον βασανισμό του 42χρονου Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας, αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό κύκλωμα του σωφρονιστικού ιδρύματος, τις οποίες παρουσιάζει tovima.gr. Στις επτά συγκλονιστικές φωτογραφίες φαίνεται αρχικά ο 42χρονος αλλοδαπός που είχε σκοτώσει, προ τριών ημερών, τον σωφρονιστικό υπάλληλο της Νιγρίτας Γιώργο Τσιρώνη, τις πρώτες στιγμές της εισόδου του στις φυλακές να περιτριγυρίζεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις τον «υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις».
Ανάμεσα σε αυτούς διακρίνεται και ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σπρώχνουν τον Καρέλι στις 3.45 της 27ης Μαρτίου στο δωμάτιο υποδοχής και 2 ώρες και 45 λεπτά αργότερα τον τραβούν σχεδόν γυμνό και κακοποιημένο προς το κελί όπου θα αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.
Από τις φωτογραφίες από το εσωτερικό κύκλωμα των φυλακών διαπιστώνεται η σχετικά καλή κατάσταση στην οποία ήταν ο 42χρονος όταν εισήλθε στις φυλακές Νιγρίτας και εικονίζεται μόνο ένα αιμάτωμα στο αριστερό μάτι του. Ωστόσο στις άλλες φωτογραφίες, πλέον, δείχνει να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του, να σύρεται προς το κελί του όπου και αφήνεται…
Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό ήταν αυτό που οδήγησε τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ να αναζητήσουν τους δράστες της μοιραίας κακοποίησης του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.
Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του Καρέλι είναι 15 υπάλληλοι των φυλακών από τους οποίους οι οκτώ έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν κριθεί προφυλακιστέοι οι έξι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται και η απολογία των υπολοίπων επτά, ανάμεσα στους οποίους και ο διευθυντής των φυλακών.
Πηγή tovima.gr, Του Β. Λαμπρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα