Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Παραμένει Δήμαρχος ο Παναγιώτης Κατσίβελας, φεύγει ο Τζωρτζίνης

Aπόριφθηκε η ένσταση για τον Τάκη Κατσίβελα που παραμένει στη θέση του Δημάρχου, ενώ ο Αλέξανδρος Τζωρτζίνης χάνει τη θέση του αφού έγινε δεκτή η ένσταση.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας οι αποφάσεις για τις ενστάσεις κωλύματος εκλογιμότητας σε βάρος του Παναγιώτη Κατσίβελα και του Αλέξανδρου Τζωρτζίνη.
Η εκδίκαση των ενστάσεων (ακροαματική διαδικασία) έγινε στις 29 Ιουλίου και το Εκλογοδικείο, που αποφασίζει, θα ανακοινώσει σήμερα τι ακριβώς αποφαίνεται.
Θυμίζουμε ότι τις ενστάσεις σε βάρος του κ. Κατσίβελα και του κ. Τζωρτζίνη κατέθεσε εμπρόθεσμα δημότης – εκλογέας του Δήμου Τριφυλίας στις 22 Ιουνίου, με τη νομική υποστήριξη του γνωστού δικηγόρου της Καλαμάτας, Αντώνη Γιαννακόπουλου. Οι ενστάσεις στρέφονται κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και επιλαχόντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, βάσει του σχετικού πίνακα αποτελεσμάτων, κατά της ανακήρυξής τους ως υποψηφίων, όπως και κατά του κύρους των εκλογών, καθώς και του Δήμου Τριφυλίας.
Σημειώνεται, δε, πως οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Δεν προβλέπεται άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων των Τριμελών Διοικητικών Πρωτοδικείων, παρά μόνο αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ένας εκ των λόγων που κυρίαρχα προβάλλεται στην ένσταση για κώλυμα εκλογιμότητας, κατά του Παναγιώτη Κατσίβελα, ως νεοεκλεγέντος δημάρχου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος ως υπάλληλος Ε.Θ. με Βαθμό 1ο ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Οργανικής Μονάδας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, στην οποία υπάγονται και οι μονάδες υγείας του Δήμου Τριφυλίας. Για, δε, τον Αλέξανδρο Τζωρτζίνη, ως νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» του Παναγιώτη Κατσίβελα, ο λόγος που προβάλλεται στην ένσταση, για κώλυμα εκλογιμότητας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος ασκεί καθήκοντα υπεύθυνου επιστημονικής λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.
Και στις δύο ενστάσεις προβάλλονται εκλογικές παραβάσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν με επιχειρήματα νομικά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Στις αιτιάσεις περί κωλύματος εκλογιμότητας απάντησε ο νομικός της πλευράς Κατσίβελα – Τζωρτζίνη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ <> << ΕΓΚΡΙΤΩΝ>> ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ.
    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ <> ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα