Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

H Φώφη στην κάμινο του δημάρχου Αθηναίων στη Μεσσηνία

Την ώρα που έχουν μπλέξει οι… γραμμές με την e-ψηφοφορία
Σημαντική η υποστήριξη Καμίνη στη Μεσσηνία
Από σήμερα ξεκινά και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα που θα διαδεχθεί τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη». Με τη συλλογή των υπογραφών (απαιτούνταν 1.000) από κάθε έναν καταδείχτηκε και η δύναμή τους στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Εκείνο που προκαλεί έκπληξη από μια πρώτη ανάγνωση είναι ότι στο Νομό Μεσσηνίας ο υποψήφιος που φαίνεται να υπερτερεί δεν είναι η Φώφη Γεννηματά (λόγω της καταγωγής του πατέρα της - αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά), αλλά ο Γιώργος Καμίνης. Κι αυτή ήταν και η αιτία που ξεκίνησε την περιοδεία του - εκτός Αττικής- από το νομό μας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Θ», από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έτοιμος μηχανισμός υπάρχει για το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στη Μεσσηνία. Στα "συν" του είναι ότι με την υποψηφιότητά του υπάρχει ένα δυνατό άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα προτιμηθεί από τα στελέχη και φίλους της ΔΗΜΑΡ, της "Κίνησης Πολιτών", αλλά και στελεχών που κινούνται γύρω από τον κύκλο του πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας, Σταύρου Μπένου.
Πέραν, όμως, των παραπάνω ομαδοποιήσεων, σε μια πρώτη λίστα που έχει διαμορφωθεί

φαίνεται να έχει την προτίμηση των: Στάθη Μακρή, Γρηγόρη Μασούρα, Νίκου Γεωργακόπουλου, Σωτήρη Μπακούρου, Κώστα Αγγελόπουλου και άλλων.
Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Καμίνη ποντάρουν πολύ και στο γεγονός ότι οι πολίτες που δεν ανήκουν σε κανένα στρατόπεδο, αλλά θα προσέλθουν στις κάλπες, θα τον προτιμήσουν, με τη δικαιολογία του πλέον "άφθαρτου" πολιτικού. Παράλληλα, στηρίγματα θα έχει και από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ, που αποφάσισε τα μέλη του να κινηθούν… χωρίς γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν είναι ο Γιώργος Καμίνης και η Φώφη Γεννηματά.
Στον «αέρα» οι εκλογές
Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, σε αμφιβολία θέτει την εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για κάλπες το Νοέμβριο, η απάντηση της Vodafone, της εταιρείας που έδειξε ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στην απαντητική επιστολή της προς την επιτροπή Αλιβιζάτου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σημειώνει ότι αναλαμβάνει μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και απαντά αρνητικά στην ψήφο εξ αποστάσεως.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως δε θα προλάβει τις προθεσμίες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου, και προτείνει να στηθούν οι κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου. Ως αμοιβή ζητά το ποσό των 900.000 συν ΦΠΑ, ανάλογο με αυτό που είχε απαιτηθεί για την αντίστοιχη διαδικασία κατά την εκλογή προέδρου της Ν.Δ.
Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».
Αντιδράσεις
Στην προχθεσινή του παρουσία στην Καλαμάτα, ο εκ των υποψηφίων, δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ξεκαθάρισε ότι η σχετική διαδικασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής λειτουργίας του νέου φορέα. Ειδικότερα, τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όσο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής των πολιτών και υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με τη μορφή της εξ αποστάσεως ψήφου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η πρώτη αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, χθες. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα, μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μία ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας".
Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
«Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν -και να εγγυηθούν- το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα" επισήμανε. Του Αντώνη Πετρόγιαννη-tharrosnews

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα δεν τον είδαμε....
    Τον Καμίνη στηρίζουν οι Μπενικοί;
    Άρα χάνει όλους τους αντιΜπενικούς....
    που είμαστε σχεδόν όλοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα