Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Επίδομα Παιδιού: Πριν το Πάσχα η πληρωμή

Όπως έκανε γνωστό  ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκης στις 29 Μαρτίου, επιδιώκει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύηςνα καταβάλλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού.
Αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, τότε λόγω του Πάσχα των Καθολικών, η πρώτη δόση θα καταβληθεί οπωσδήποτε στις 3 Απριλίου. (Εδώ να σημειώσουμε ότι διάφορες σελίδες λογοκλόποι δημοσιεύσαν ως δικές τους πληροφορίες από πηγές του ΟΠΕΚΑ τα όσα ανέφερε αποκλειστικά στα dikaiologitika.gr ο Διοικητής του νέου Οργανισμού)
Όπως έχει γίνει γνωστό ο υπολογισμός του ύψους της α’ δίμηνης δόσης του επιδόματος θα γίνει με βάση τις εκκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις του 2017 και με τα περυσινά

Α21, ενώ το ύψος των επόμενων δόσεων θα προσδιοριστεί με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος.
Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ,ο,κ)
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας με την αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα των επιδομάτων παιδιών, το 92% των 740.000 δικαιούχων θα δει αύξηση στο ποσό του επιδόματος που θα λαμβάνει στο εξής από μικρή έως σε ποσοστό 110%, ενώ μόλις ένα 8% (κυρίως υψηλόμισθοι τρίτεκνοι) θα δει μειώσεις από μικρές έως λίγο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά των επιδομάτων που ελάμβανε μέχρι σήμερα.
Παρατίθεται αναλυτικός πίνακας και ακολουθεί το σχετικό άρθρο 214 του ν. 4512/2018 και η Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Γ.Π.οικ.Δ22/11/2705/58 της 17/1/2018 με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος παιδιού»

ογαdikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα