Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Χτύπησαν πάλι εκκλησία οι ιερόσυλοι στα Χανιά



Στην περιοχή του Αποκόρωνα
Σε πραγματικό εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι ιερόσυλοι που εισβάλλουν σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και τις λεηλατούν. Μετά τις αλλεπάλληλες εισβολές στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά, χτύπησαν και στην περιοχή του Αποκόρωνα.
Άγνωστοι διέρρηξαν την εκκλησία της Παναγίας στην κοινότητα Καρές του Κισσάμου σπάζοντας τις κλειδαριές της εισόδου και άρπαξαν από μέσα αφιερώματα πιστών και σταυρούς. Η διάρρηξη έγινε την περασμένη Παρασκευή και οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα προσπαθώντας να ταυτοποιήσουν τους δράστες.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα είχαν γίνει αλλεπάλληλες εισβολές ιερόσυλων στην
εκκλησία του Αγίου Γεωργίου απ’ όπου άρπαξαν τάματα πιστών, εικόνες και 160 κιλά λάδι που προορίζονταν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου και στην εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο διπλανό χωριό, τη Σπηλιά, από την οποία άρπαξαν όλα τα χρυσά τάματα και αντικείμενα. Μάλιστα, προσπάθησαν να ξεκολλήσουν τα φύλλα χρυσού που καλύπτουν τα χέρια της Παναγίας στην εικόνα της!
Το τελευταίο διάστημα, έχουν μπει στο στόχαστρο και τα νεκροταφεία, όπως αυτό του χωριού Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από τα μνήματα του οποίου οι εισβολείς άρπαξαν καντήλια αξίας 1.500 ευρώ.
Πηγή: matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα