Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Φωτογραφίες: «Strawberry Moon», η ξεχωριστή Πανσέληνος του Ιουνίου με φόντο το ΣούνιοΤο strawberry moon παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι τον Ιούνιο ξεκινά η εποχή της συγκομιδής της φράουλας - Συμπίπτει με τον μήνα του θερινού ηλιοστασίου
Βράδυ 28ης Ιουνίου και η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού είναι γεγονός. Τον νυχτερινό ουρανό φωτίζει η... «strawberry moon», όπως είναι το όνομα του ολόγιομου φεγγαριού που συμπίπτει με τον μήνα του θερινού ηλιοστασίου, τον Ιούνιο.
Το strawberry moon, φεγγάρι «φράουλα» στα ελληνικά, παίρνει το όνομά του από το γεγονός ότι τον Ιούνιο ξεκινά η εποχή της συγκομιδής της φράουλας.
Τα διαφορετικά ονόματα που χρησιμοποιούνται για την πανσέληνο ανάλογα με τον μήνα που
εμφανίζεται, προέρχονται από τους Ινδιάνους, οι οποίοι φαίνεται να χρησιμοποιούσαν το φεγγάρι προκειμένου να καθορίσουν τις εποχές.
Τα περισσότερα από τα ονόματα χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των διαφορετικών φάσεων του φεγγαριού, που σχετίζονται με κάποια δραστηριότητα ή κάποιο γεγονός που συμβαίνει κατά την διάρκεια του μήνα, ένα "σύστημα" που έχει επιβιώσει ως τις μέρες μας.
Δείτε ονειρικές φωτογραφίες όπως τις κατέγραψε ο φακός στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα