Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δήμαρχος Βόλβης: H Εγνατία οδός φταίει για τις πλημμύρες

Καταστροφές από πλημμύρες στην Βρασνά Θεσσαλονίκης/
 Φωτογραφία intime
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΛΗΓΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ
Ο δήμος Βόλβης χτυπήθηκε ξανά από πλημμύρες. Μάλιστα είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Οι χθεσινές καταστροφές σε Σταυρό, Βρασνά και Ασπροβάλτα, πρέπει, σύμφωνα με τον δήμο Βόλβη, να κηρυχθούν οι περιοχές αυτές σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Μάλιστα έχει υποβληθεί ήδη αίτημα στις αρμόδιες αρχές.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, επισκέφθηκαν τις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο δήμαρχος Βόλβης μάλιστα στις δηλώσεις του ανέφερε πως γενεσιουργός αιτία όλων αυτών είναι η κατασκευή της Εγνατίας οδού. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι η χθεσινή ραγδαία βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες να πέσει μια πρωτοφανής ποσότητα νερού γεμίζοντας ρέματα και χείμαρρους και δρόμους.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όμως δεν ξεπλένουν τις ευθύνες της πολιτείας να θωρακίσει αντιπλημμυρικά μια περιοχή. Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, δυστυχώς αλλά φαίνεται ότι αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων, γεγονός που έχει παραδεχθεί στο παρελθόν και η ίδια η εταιρεία. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες αρχές, η αντιπλημμυρική θωράκιση άργησε χαρακτηριστικά.
Αν και έχει δρομολογηθεί η συνολική αντιμετώπιση του θέματος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των αντίστοιχων μελετών, ο δήμος Βόλβης δεν θα σταματήσει να ζητά την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό του δήμου, για την άμεση συνδρομή τους στη χθεσινή θεομηνία, ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες θα βρίσκονται, όπως πάντα, στο πλευρό των πληγέντων».
Πηγή: thessnews.gr,iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα