Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Φοροδιαφυγή και αθέμιτος ανταγωνισμός στο παζάρι: Η Αγία Τριάδα διχάζει Δήμο και Επιμελητήριο

Οι διαφορετικές απόψεις που έχουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας για τη λειτουργία του παζαριού της Αγίας Τριάδας, ήταν δύσκολο να κρυφτούν πίσω από τις στρογγυλεμένες ερωταποκρίσεις μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου και του προέδρου της "Διοκλής Α.Ε." Γιώργου Φάβα, που ήταν προσκεκλημένος στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του επιχειρηματικού φορέα της Μεσσηνίας.
Οπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Επιμελητήριο θεωρεί "άντρο παρανομίας" το Δυτικό Εμπορικό Κέντρο, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας βλέπει σε αυτό κυρίως μια πηγή σταθερών

εσόδων.
Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ ο πρόεδρος της "Διοκλής Α.Ε." Γιώργος Φάβας απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου υπερασπίστηκε τη λειτουργία της λαϊκής, λέγοντας ότι λειτουργεί κάτω από τον αυστηρό έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας.
Διαφωνώντας με τον κ. Φάβα, ο επιχειρηματίας Κώστας Βλαχονικολός είπε ότι υπάρχει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς οι επιχειρήσεις που πληρώνουν μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και ενοίκια δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το παρεμπόριο.
Απαντώντας ο κ. Φάβας επιχείρησε να πει ότι φοροδιαφυγή υπάρχει και εκτός του Δυτικού Κέντρου Καλαμάτας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Σε παρέμβασή του ο β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γκούμας είπε ότι είναι λάθος να μιλάμε για φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πνίγονται εξαιτίας της φοροεπιδρομής η οποία έχει εκδηλωθεί εναντίον τους.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της "Διοκλής Α.Ε." μάταια προσπαθούσε να πείσει τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου ότι δεν υποστηρίζει πως όλος ο εμπορικός κόσμος φοροδιαφεύγει. Γι' αυτό και όταν επιχείρησε να πει ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή στις επιχειρήσεις, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία Ανδρέα Ζαγάκου.
Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Φάβας είπε ότι τα ενοίκια καταστημάτων στο Δυτικό Κέντρο ξεκινούν από 220 ευρώ το μήνα και ότι στόχος της "Διοκλής Α.Ε." είναι να ανοίγουν καθημερινώς και όχι μόνο κάθε Πέμπτη. Πρόσθεσε όμως ότι τα καταστήματα αυτά ανοίγουν μόνο κάθε Πέμπτη για να έχουν χαμηλά λειτουργικά έξοδα. Παράλληλα ενημέρωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες του Δυτικού Κέντρου είναι μέλη του, οπότε θα πρέπει να εξεταστεί αν πρέπει να ισχύει και γι' αυτούς το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.  Θ.Λ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα