Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Καλαμάτα: Καταδικάστηκε γιατί δεν βοήθησε γατάκια σε κάδο απορριμάτων

Τον πλανόδιο πωλητή ανέφερε στις αρχές μια γυναίκα που καθόταν σε μια καφετέρια ότι τον είδε να πηγαίνει στον κάδο και να κλείνει το καπάκι του κάδου
Άλλος προσπάθησε να ξεφορτωθεί τρία ανυπεράσπιστα νεογέννητα γατάκια πετώντας τα μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας και άλλος... πλήρωσε τη νύφη για την απάνθρωπη αυτή πράξη, καθώς κρίθηκε ότι μπορούσε να τα σώσει αλλά δεν το έκανε!
Η ασυνήθιστη υπόθεση έφτασε στα έδρανα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας με κατηγορούμενο έναν πλανόδιο μικροπωλητή από τη Θεσσαλία, τον οποίο είχε καταγγείλει μια
γυναίκα που καθόταν σε μια καφετέρια ότι τον είδε να πηγαίνει στον κάδο και να κλείνει το καπάκι του, αν και είδε ότι μέσα βρίσκονταν τα γατάκια! Ο ίδιος υποστήριξε ότι έκλεισε το καπάκι επειδή μύριζαν τα σκουπίδια, χωρίς να προσέξει τα άτυχα ζωάκια. Μάλιστα, επικαλέστηκε μαρτυρίες συγγενών του που ήταν μαζί του.
Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι αγνόησε τα γατάκια και δεν φρόντισε να τα γλιτώσει από το θάνατο κι έτσι, παρ' όλο που δεν τα πέταξε αυτός στον κάδο, τον έκριναν ένοχο για κακοποίηση ζώου! Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, αλλά άσκησε έφεση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Μάνος Τσαγκαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα