Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Απολύθηκε ο Βρετανός αστυνομικός που άφησε Έλληνα άστεγο να πεθάνει από το κρύο έξω από το τμήμα, ενώ έβλεπε DVD!

Ο 63χρονος Περικλής Μαλαγάρδης περίμενε όλη νύχτα στο κρύο για να του παραδώσουν τον σκύλο του, Τζάνγκο
Ένας Βρετανός αστυνομικός, ο οποίος είχε πετάξει έξω από αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο έναν άστεγο ελληνικής καταγωγής, αφήνοντάς τον να πεθάνει από το κρύο ενώ εκείνος έβλεπε DVD, απολύθηκε από τη δουλειά του, δύο χρόνια μετά το περιστατικό που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.
Ο Περικλής Μαλαγάρδης, ο οποίος το 2016 κοιμόταν όπου έβρισκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα του Άξμπριτζ, στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, για να παραλάβει τον σκύλο του.
Το ημίαιμο τζακ ράσελ του 63χρονου, ο Τζάνγκο, είχε μεταφερθεί σε κυνοτροφείο από τις Αρχές, όταν ο ιδιοκτήτης του χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για δερματική

μόλυνση.
Ο Έλληνας άστεγος, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα στις 4 το απόγευμα, στις 4 Μαρτίου του 2016, προκειμένου να παραλάβει τον σκύλο του. Ενώ αρχικά οι αστυνομικοί του είπαν να περιμένει στον χώρο για το κοινό, μετά απο αρκετές ώρες και ενώ είχε νυχτώσει, ο αστυνομικός Bhupinder Kalsi μαζί με έναν συνάδελφό του του ζήτησαν να βγει έξω, επειδή άναψε τσιγάρο. Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε και λίγη ώρα αργότερα ο Kalsi τον πέταξε έξω, για να δει με την ησυχία του ένα DVD στο γραφείο του, εν ώρα υπηρεσίας.
Ο κ. Μαλαγάρδης έμεινε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ. Στις 5.30 τα ξημερώματα, ένας αστυνομικός που βγήκε να τσεκάρει τον άνδρα είδε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του και κάλεσε ασθενοφόρο. Ο άστεγος μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο, όπου ξεψύχησε στις 6.45 το πρωί, από συμπτώματα υποθερμίας. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Γενική Εισαγγελία της Βρετανίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.
Σε μια εσωτερική ακρόαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το πειθαρχικό συμβούλιο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αποφάσισε να απολύσει τον αστυνομικό Bhupinder Kalsi, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά το περιστατικό.
Στην σχετική απόφαση αναφερόταν ότι ο αστυνομικός όχι μόνο απέτυχε να ακολουθήσει τις οδηγίες που του είχαν δοθεί από την εκπαίδευσή του για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, αλλά παρέλειψε να δώσει πληροφορίες ζωτικής σημασίας στους τραυματιοφορείς, για το τι ακριβώς είχε συμβεί στον άστεγο άνδρα, πληροφορίες που μπορεί να του είχαν σώσει τη ζωή.
Επίσης, το πειθαρχικό συμβούλιο ανέφερε ότι ο αστυνομικός έβλεπε DVD στο γραφείο του εν ώρα υπηρεσίας, χωρίς να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του ευάλωτου ανθρώπου που είχε αφήσει να περιμένει στο κρύο για τον σκύλο του.
Ο κ. Μαλαγάρδης μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989 και εργαζόταν ως οδηγός για πάνω από μια δεκαετία. Σύμφωνα με την Independent, είχε καταλήξει άστεγος μετά την απώλεια της εργασίας του και έναν χωρισμό. Υπάλληλοι του αεροδρομίου του Χίθροοου που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν συμπαθή άνδρα. Μάλιστα ορισμένοι είχαν ξεκινήσει και έρανο για να μαζέψουν χρήματα, προκειμένου να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα