Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026

Προσεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία της Τριφυλίας- Καταγγελία για μη παρουσίαση των πορισμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα σχολικά κτίρια:
Στο δημοτικό συμβούλιο φέραμε προς συζήτηση τα αποτελέσματα των προσεισμικών ελέγχων που διενήργησαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) στα σχολεία της Τριφυλίας . 
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ούτε έχει γίνει αξιολόγηση των τεχνικών εκθέσεων που έχουν παραδοθεί από τους μηχανικούς .
Τα σχολικά κτίρια της Τριφυλίας ,σύμφωνα με τους ελέγχους, δεν έχουν σοβαρές ζημιές από σεισμό ώστε να απαιτούν στατική ενίσχυση .
Έχουν όμως σοβαρές φθορές από υγρασία και κακή συντήρηση Στα περισσότερα οι ζημιές αυτές είναι στο φέροντα σκελετό των κτιρίων. 
Σε πολλά υπάρχουν τέτοιες ζημιές σε κολόνες και δοκάρια. 
Οι ζημιές αυτές, αν δεν επισκευαστούν άμεσα, αφήνουν τα κτίρια εκτεθειμένα σε ανυπολόγιστο κίνδυνο σε περίπτωση σεισμού .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα ,να ενημερωθούν οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών και ΑΜΕΣΑ η Δημοτική αρχή να δημοπρατήσει έργο αποκατάστασης και επισκευών σε όλα τα σχολικά κτίρια για ζημιές που διαπιστώθηκαν στους ελέγχους και αφορούν την στατική κατάσταση και σεισμική αντοχή των σχολικών κτιρίων . 
Υ.Γ. 1). Η χώρα μας κατατάσσεται 1η σε σεισμική επικινδυνότητα από όλες τις χώρες της Ευρώπης και 6η από όλον τον κόσμο.
2). Το μοναδικό μας όπλο απέναντι στον σεισμό είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ. 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Κατερίνα Τσιγκάνου 
δημοτική σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα